Гюндоган ще откаже на Барса и ще подпише със Сити


Н. Гавазов

Гюндоган ще откаже на Барса и ще подпише със Сити

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган ще откаже предложение на Барселона и ще подпише нов договор с шампиона на Висшата лига на Англия, съобщава The Sun, позовавайки се на собствени източници от английския клуб. Според различни информации, постъпващи най-вече от Испания, каталунците са запазили своя интерес към немския национал, независимо от това, че играчът отказа трансфер на "Камп Ноу" през 2016 година и предпочете да играе за "гражданите".

Илкай обаче не се смущава от толкова голямото внимание от страна на испанския шампион и желае не само да остане на "Етихад", но и да подпише нов договор със Сити.

"Илкай е щастлив в Сити, клубът също желае да го запази. Ние знаем, че Барселона проявява интерес към него, но очакваме, че той ще остане при нас.

На него му харесва да играе под ръководството на Пеп, но на кого не би се харесало това? Той се наслаждава на живота в Манчестър, на самия град и на клуба.

Има още няколко години до края на договора си, но той великолепно се проявява след трансфера. Надявам се, че съвсем скоро неговото пребиваване в Сити ще бъде увеличено с още няколко сезона", заяви източник от Сити.

Напомняме, че по-рано се появиха информации за интерес на Интер към Гюндоган. "Нерадзурите" виждат в Илкай алтернатива на полузащитника на Реал Мадрид Лука Модрич. Съобщаваше се, че "нерадзурите" ще се опитат да подпишат с немеца, ако не успеят да получат хърватския национал. Освен това имаше слухове, че Милан и клуб от Бундеслигата следи Гюндоган, но по-късно това не бе потвърдено.

27-годишният Гюндоган пристигна в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд през 2016 година, като преди това на професионално ниво игра за Бохум и Нюрнберг. Преминал е през всички възрастови групи на националния отбор на Германия и в момента е част от Бундестима.

През този сезон Илкай взе участие в четири мача от Висшата лига на Англия в които се отчете с асистенция.

  Сподели
428