Пирес: Емери е трансфера на сезона


И. Ангелов

Пирес: Емери е трансфера на сезона

Бившият играч на Арсенал Робер Пирес разкри мнението си, че според него новият треньор на отбора Унай Емери е най-добрата покупка на клуба през лятото. До момента клубът привлече имена като Матео Гуендози, Сократис Папастатопулос, Щефан Лихтщайнер и Бернд Лено, но според бившия нападател новият мениджър Емери е най-добрия трансфер.

"Най-доброто попълнение за мен е Унай Емери, мениджърът. Разбира се, аз вярвам в играчите, особено новите. Но за Емери е много важно да стартира добре. Той знае, че в голям клуб има много напрежение, но той е голям характер и има дух. 

"Той спечели в Испания. Спечели във Франция. Има много опит и се надявам за него и Арсенал да са успешни."

Запитан дали Венгер е прекарал прекалено много време начело на Арсенал след 22 години кариера:

"Не. Аз познавам Арсен Венгер, той е много добър човек и страхотен мениджър. Всеки знае, че той прекара толкова години в клуба защото обичаше Арсенал. Той имаше много напрежение на раменете си, така че понякога трябва да кажеш 'благодаря за всичко, но искам почивка'.

"За мен беше удоволствие да играя с него. Аз научих много и достигнах до най-добрия си футбол с Венгер. Ние спечелихме титлата и всеки знае, че това е трудно тук. Най-важното за Арсенал сега е феновете да кажат 'Благодарим за всичко Арсен Венгер'."

  Сподели
388