Юнайтед с интерес към Дефур


Н. Гавазов

Юнайтед с интерес към Дефур

Английския Манчестър Юнайтед планира да укрепи средната си линия с привличането на полузащитника на белгийския Стандарт Лиеж Стефан Дефур, съобщи новината The Sun . Според таблоида, сделката може да се състои, след като 22 годишния футболист се възстанови напълно от контузията, която получи през 2009 година. Мениджърт на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън вече отправи писмо до играча, в което изрази подкрепата си за скорошното му оздравяване.

Халфът пропусна голяма част от сезона, заради контузия. Това не премахва обаче интереса на големите европейски клубове към него. Дефур вече е бил искан от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, а трансферната му цена е около 12 милиона паунда. В началото на месеца интерес към него прояви и Ливърпул, но е малко вероятно играчът да премине в клуба от "Анфийлд", поради неразбориите там, неучастието на "мърсисайдци" в Шампионската лига и голямата вероятност според специалистите да не се класира отново в Топ 4 на английския футбол.

"Алекс Фъргюсън се заинтересува наистина от Дефур. В момента ние очакваме предложение, което обаче трябва да устройва и ръководството на Стандарт. Към моя клиент има предложения от Испания, Италия и Германия, но той желае да играе в Англия", заяви агентът на футболиста Пол Стефани.

 

  Сподели
143