Моуриньо: Надявам се, че Венгер няма да напусне футбола


Н. Гавазов

Моуриньо: Надявам се, че Венгер няма да напусне футбола

Наставникът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира новината за напускането на Арсен Венгер от поста мениджър на "артилеристите".

"Ако той е щастлив, аз също съм щастлив, ако му е тъжно, на мен също ми е тъжно. Винаги желая най-доброто на своите съперници. За мен това е така. Ако е доволен от взетото решение и с нетърпение очаква да започне следващата глава в своята кариера и живот, то аз наистина се радвам за него. Ако е разстроен, аз също съм така", заяви Моуриньо.

"Убеден съм, че Манчестър Юнайтед ще прояви към Арсен уважението, което той заслужаваше. Особено след като в продължение на дълги години Венгер бе съперник на Сър Алекс. Вие не знаете колко много се уважаваме дин друг, даже когато това не изглежда, че е по този начин", каза още португалецът.

"Знам какво значи да спечелиш три титли във Висшата лига на Англия, седем Купи на Англия и ен само това. Всички знаем какво е успял да постигне в Япония и Франция, какво е дал на Арсенал, даже в периода без титли във Висшата лига. Ето защо, ако Арсен е доволен от своето решение, аз наистина съм щастлив. Надявам се, че той няма да напусне футбола", завърши Моуриньо.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87 пункта.

През миналия сезон "артилеристите" не успяха да се класират в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба. Пет кръга преди края на сезона тимът е на 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти.

В Лига Европа Арсенал се изправя срещу Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

  Сподели
105