Ле Тисие: Моуриньо унищожава Шоу


И. Ангелов

Ле Тисие: Моуриньо унищожава Шоу

Легендата на Саутхемптън Мат Ле Тисие коментира отношението на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо към Люк Шоу, като според бившия нападател португалецът унищожава младежа. Левия бек почти не получава минути в тима, а след последната му изява той получи критики от Жозе за играта си.

"Аз мисля, че ако Моуриньо е още там лятото, то Шоу ще напусне. Аз нямам идея какво се опитва да постигне Жозе. Има някакво странно отношение между тях и аз не разбирам какво прави защото той разрушава играча в момента.

"Не съм сигурен дали това е защото той избра Манчестър Юнайтед пред Челси когато променяше отбора си, а Моуриньо беше мениджър там, въпреки че е фен на Челси. Не знаем какво става в тренировките и какъв живот води Шоу, но аз не мисля, че той е проблемен играч.

"Преди той е работил с Почетино и е получавал похвали от него. Изглежда очевидно той да премине в Тотнъм, а Дани Роуз да го замени в Юнайтед, защото и той е отчаян да напусне. Контузията на Шоу очевидно е нещо голямо, но не мисля, че мениджърът търси начин да извлече най-доброто от него в момента. Това е жалко защото той беше такъв талант, а контузията го спря. Като атакуващ краен бранител той беше тръгнал силно. Той показа потенциал да е първи избор за Англия, но измина много време от най-добрата му форма. Той трябва да намери къде да работи и да се върне на това ниво.

"В Юнайтед това няма да стане и той може само да намери нов клуб. Ще се изненадам ако го видя на Световното. Не е изненада, че Моуриньо върна Йънг от крилото на бека, вместо да използва типичен защитник в лицето на Шоу. Това казва достатъчно."

  Сподели
115