Давид Силва премина в Манчестър Сити


П. Пенков

Давид Силва премина в Манчестър Сити

От Манчестър Сити потвърдиха, че са стигнали до съгалисие с Валенсия за привличането на Давид Силва. На играча предстоят медицински прегледи, за да бъде неговия трансфер окончателно завършен. 24-годишният фуболист ще подпише договор за 4 години с "гражданите", който ще преследват мечтата си да завършат в Топ 4 през следващия сезон.

"Първо бих искал да благодаря на Валенсия и на всички мои фенове в Испания, на съотборниците си и на екипа, с които работих. Прекарах прекрасни 6 години в клуба. Те ме откриха като футболист и винаги ще си останат специални в сърцето ми," сподели Силва пред официалният сайт на Манчестър Сити.

"Дойде времето ми за промяна. Доволен съм, че ще играя в Англия с екипа на Манчестър Сити. Смятам, че Премиершип е едно от най-добрите първенства в света и искам да трупам успехи с фланелката на Сити. Искам да ви споделя, че винаги съм искал да играя за този клуб. Те са отбор с голямо бъдеще и фантастични играчи. Искам да запиша името си в историята на Манчестър Сити. Бяха се появили много спекулации относно бъдещето ми в английските и испанските медии, а имах нужда да се концентрирам напълно върхи Световното първенство. Затова дадох задача на мениджърите си да ми намерят нов клуб и да движат нещата докато играя с националната фланелка," добави Силва.

"Мисля, че Давид Силва е един от най-добрите полузащитници в Европа и се надявам да бъде един от важните играчи в Манчестър Сити," сподели мениджъра на клуба Роберто Манчини. "Доволен съм, че се присъдини към нас, което ще бъде голям плюс за отбора. Като подписваме с Давид, показваме на света ще успяваме да съберем в клуба едни от най-добрите играчи и затова се надявам да спечелим Висшата лига на Англия през идния сезон. Вярвам, че ще помогне на Испания на Мондиала, а след това да се присъедини към нас в предсезонната подготовка. Доволен съм, че ще играе с екипа на Манчестър Сити, добави италианецът.

  Сподели
152