Шакири: Байерн блокира трансфера ми в Ливърпул или Атлетико


И. Ангелов

Шакири: Байерн блокира трансфера ми в Ливърпул или Атлетико

Швейцарският нападател на Стоук Сити Жердан Шакири заяви ,че е бил топ-трансферната цел на Ливърпул през лятото на 2014-та година, но от Байерн Мюнхен са блокирали неговия преход при мърсисайдци. След като бе забелязан от големите отбори в Базел Шакири стана един от най-следените играчи в Европа, като с Байерн той спечели 3 големи трофея - Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига:

"Исках да напусна през лятото и имах оферти от Ливърпул и Атлетико. Брендан Роджърс ми се обади на няколко пъти преди Световната купа. Но Байерн ми забрани да напускам."

Шакири успя да се отдели от баварците през януари 2015-та когато премина в Интер:

"Интер ме искаше най-много. Те ми обещаха нов Интер. Посрещането беше лудо. Един от охранителите почти ме удуши защото имаше хаос и той загуби организация. Животът там обаче беше изумителен, това бяха 6-те най-добри месеца в живота ми.

"Футболът беше много тактичен. Беше трудно да допринеса с моя експлозивен стил в стила на отбора. На тренировките аз тренирах корнери по два часа. Никога не бях правил това. Инфраструктурата на Интер обаче е срамна, да съм честен. Такъв престижен клуб не инвестира изобщо там, което е разочароващо. В Англия всичко е професионално - възстановяване, анализи, тренировки."

  Сподели
148