Последният ден от трансферния прозорец


И. Ангелов

Последният ден от трансферния прозорец

Малко след полунощ в днешния ден ще затвори летния трансферен прозорец за футболния сезон 2021-2022 година. FUTBOL-TV ще опита да предаде най-любопитните събития от деня и всички най-важни трансфери, като се очаква драматичен край на деня, както е по традиция в последните години. Значими новини вече са налице от днешния ден:

1.Ювентус потвърди официално цената на Кристиано Роналдо, като Манчестър Юнайтед е платил 15 милиона евро (12.86 милиона лири) за суперзвездата. И двата клуба обявиха за преминаването на португалеца в Юнайтед официално.
2. Ювентус обяви за привличането на Мойзе Кен на мястото на португалеца.
3. Уест Хем подписа с Никола Влашич от ЦСКА Москва.
4. Ливърпул поднови с Джордан Хендерсън.
5. Лийдс обяви Дан Джеймс за постоянно.
6. Тотнъм обяви защитника Емерсон Роял от Барселона след договорка за 25милиона евро.
7. Реал Мадрид потвърди трансфера на полузащитника на Рен Едуарду Камавинга. Контрактът на играча е до 30 юни 2027 година.
8. Челси обяви за привличането на Саул от Атлетико Мадрид под наем.

Тази сутрин Ювентус обаяви през официалния си профил в социалните медии завръщането на Мойзе Кен в клуба - https://bit.ly/3mNW4oi 

21- годишният бе с Юве между 2016-19 г. и сега ще има цел да замени напусналия Кристиано Роналдо.

В 10:32 ч. днес Фабрицио Романо обяви преминаването на Дан Джеймс от Манчестър Юнайтед в Лийдс за постоянно. Sky Sports Потвърди информация и обяви, че стойността на покупката на Лийдс е 25 милиона лири.

В 11:04 ч. днес Уест Хем Юнайтед обяви официално хърватският национал Никола Влашич. 23-годишният нападател идва от Руската Висша лига и ЦСКА Москва, като е подписал договор за 5 години.

Влашич започва като тинейджър в Хайдук Сплит, има над 250 мача в кариерата си и за ЦСКА вкара 33 гола и 21 асистенции за последните 3 сезона. През 2020 Влашич спечели наградата за Играч на годината в Русия.

11:23 ч. - Блекпул обяви за привличане под наем на Дужон Стерлинг от Челси. Договорът на играча е до края на сезона.

11:29 ч. - Слуховете около Арсенал са, че тимът може да освободи Ектор Белерин. В момента Ейнсли Мейтланд-Найлс води преговори с Евертън, а вчера вече стана ясно, че Вилиан ще унищожи договора си, за да не коства големи суми на отбора и да подпомогне ситуацията.

11:31 ч. - Ливърпул обяви през социалните си мрежи, че е подновил договора на капитана Джордан Хендерсън. Играчът е подписал до 2025-та година - https://bit.ly/3mN7por 

11:31 ч. - Sky Sports обявява, че крайният бранител Емерсон Роял преминава медицински прегледи в Барселона преди трансфера си в Тотнъм. Според данните сделката между клубовете е за 30 милиона евро и личните условия на играча са вече договорени.

11:32 ч. - Манчестър Юнайтед официално обяви подписването с Кристиано Роналдо в официалните си профили в социалните медии. Договорът на играча е за 2 години. От дебюта си за Юнайтед през 2003 г. Кристиано вкара 476 гола в 586 мача, което е повече от всеки играч в топ 5 първенствата на Европа.

11:34 ч. - Оле Гунар Солскяер излезе с изявление във връзка с подписването на Роналдо: "Нямаш думи да опишеш Кристиано. Той не само е великолепен играч, но и страхотно човешко същество. Да имаш желанието и умението да играеш на такова ниво толкова дълъг период трябва да си специален човек. Аз нямам съмнения, че той ще продължи да ни впечатлява и опитът му ще е важен за младите играчи в отбора.

"Завръщането на Роналдо демонстрира привлекателността на клуба и аз съм много доволен, че той си идва у дома, където всичко започна".

11:36 ч. - Кристиано Роналдо бе интервюиран по случай подписването с Манчестър Юнайтед: "Това е клуб, който винаги е имал специално място в сърцето ми, и аз съм изумен от съобщенията, които получих от изявлението в петък насам.

"Аз нямам търпение да играя на "Олд Трафорд" пред пълен стадион и да видя тези фенове отново. Нямам търпение да се присъединя към отбора след националните срещи и се надявам да имаме успешен сезон".

11:46 ч. - Тотнъм все още опитва да привлече Адама Траоре от Уулвс. Според Sky Sports "вълците" биха се разделили с играча само за цена от над 50 милиона лири за крилото, което има още 2 години в договора си. От своя страна Уулвс преговаря с Ренато Санчес от Лил и е предложил договор под наем.

11:55 ч. - Sky Sports обяви, че полузащитникът на Селтик Райън Кристи ще подпише с Борнемут днес. В момента играчът е с националния отбор на Шотландия, който играе утре в Дания.

11:58 ч. - Кристъл Палас на Патрик Виейра се свързва с трансфер след разочароващото начало на сезона. Тимът се цели във френския нападател на Селтик Одсон Едоард, който ще струва 15 милиона лири. Очаква се днес той да премине медицински прегледи.

11:58 ч. - Същевременно Селтик иска да замени Едоард с гръцкия стрелец Гиоргос Гякумакис от Венло. Той изпадна с тима от Ередивизията, но с 26 гола бе топ-реализатор в първенството.

12:01 ч. - Изглежда големи движения се чакат в Уотфорд. Тимът се раздели с легендата Трой Дийни вчера, а сега и друг нападател - Андре Грей може да напусне в посока Куинс Парк Рейнджърс. Договорът на Грей изтича през следващото лято, и се предполага, че той може да е изиграл последната си среща за отбора. Уотфорд цели да привлече турският национал Окай Йокуслу от Селта Виго, който игра в Англия под наем миналата година в полузащитата на Уест Бром.

12:04 ч. - Трой Дийни бе обявен от Бирмингам Сити.

12:06 ч. - BBC обяви, че Тотнъм се е споразумял с Барселона за бразилският защитник Емерсон Роял. Сделката е за 30 милиона евро. 22-годишният прекара последните два сезона под наем в Реал Бетис, като сега ще бъде конкуренция на Мат Дохърти и Джапнет Танганга. Изглежда Серж Орие е станал излишен в състава на "шпорите" и може да очакваме движение от негова страна.

12:11 ч. - В момента Дан Джеймс преминава медицински прегледи в Лийдс преди трансфера си за 25 милиона лири от Манчестър Юнайтед.

12:17 ч. - Sky Sports обявява, че Танги Ндомбеле от Тотнъм няма да напуска клуба в настоящия прозорец. И двете страни са били съгласни защитникът да потърси нов отбор, но сделка с никой клуб не е била постигната.

12:19 ч. - Адемола Лукман, който има договор с РБ Лайпциг, но прекара последния сезон под наем във Фулъм, изглежда може да премине в Лестър Сити под наем до края на настоящия сезон. Според Фабрицио Романо медицинските прегледи и договорът ще се случат днес. Очаква се Лестър да изпрати Денис Прат в Торино под наем, с опция за закупуване от 15 милиона евро.

12:24 ч. - BBC обяви, че Конър Хурахан от Астън Вила ще доиграе сезона под наем в Шефилд Юнайтед.

12:37 ч. - С трансфера на Дан Джеймс в посока Лийдс Манчестър Юнайтед ще освободи номер 21 за Единсон Кавани. Нападателят вече потвърди, че за него ще е чест да преотстъпи номер 7 на идващия Кристиано Роналдо.

12:54 ч. - Хектор Белерин от Арсенал преминава прегледи в Севиля преди очаквания трансфер в Реал Бетис. Sky предава, че Бетис е договорил играча под наем с опция за закупуване, след като договорът на Белерин изтича през 2023 г.

12:54 ч. - Sky обяви, че Райс Нелсън преминава медицински прегледи във Фейенорд, след като Арсенал е позволил на играча да замине под наем. Очаква се в края на периода Арсенал да поднови договора на Нелсън до 2023 г.

12:56 ч. - Смята се, че Арсенал действа в посока освобождаване от Белерин за да задейства привличането на защитника на Болоня Такехиро Томиясу. "Артилеристите" се надяват да успеят да завършат трансфера в днешния ден.

ОСТАВАТ 11 ЧАСА ДО КРАЯ НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

13:05 ч. -  Нападателят на Барселона Рей Манай ще премине в Специа от Серия А. 24-годишният заминава под наем за Италия, като ще има опция да бъде продаден за 3 милиона евро. Играчът е избрал конкретният клуб за да е близо до семейството си.

13:10 ч. - Евертън желае да привлече бившия нападател на Нюкасъл Юнайтед Саломон Рондон, който ще възстанови връзката си с Рафаел Бенитес на "Гудисън Парк". Бенитес търси опции за напуснали Мойзе Кен, като се чака развръзка и с Хамес Родригес.

31-годишният Рондон игра при Бенитес в Нюкасъл, а след това и в Китай с Далиан Ифанг. Миналият сезон той бе под наем в ЦСКА Москва и сега може да е евтина опция за Евертън, тъй като китайският собственик има финансови затруднения.

13:15 ч. - Херта Берлин официално обяви за привличането на Мизиан Маолида от Ница.

13:32 ч. - Брайтън официално обяви за привличането на Марк Кукурела от Хетафе. 23-годишният ляв бек, който може да играе и в полузащита добавя към летните покупки Мвепу и Шерпен.

13:49 ч. - Арсенал стигна споразумение с Болоня за защитника Такехиро Томиясу. Японският национал ще премине медицински тестове днес, като личните условия няма да бъдат проблем според Sky Sports.

13:50 ч. - Борусия Дортмунд и Волфсбург се разбраха за защитника Марин Понграцич, който ще изиграе сезона под наем в Борусия. 23-годишният хърватин премина във Волфсбург през миналия януари.

14:06 ч. - Според Sky Sports сделката между Уулвс и Лил за Ренато Санчес няма да може да се осъществи в днешния ден.

14:06 ч. - Танги Ндомбеле ще остане в Тотнъм според BBC. Изглеждаше сякаш бранителят, закупен за 53.8 милиона лири ще напусне клуба, като този сезон той дори не е попадал в състава на Нуно Санто, но е било взето решение той да остане до януари.

14:18 ч. - Уулвс се договори с Шефилд Юнайтед и ще изпрати Морган Гибс-Уайт под наем за сезона. В договора му няма опция за закупуване.

14:19 ч. - Франкфурд официално обяви за привличането на Кристиан Якич под наем от Динамо Загреб.

14:20 ч. - Лион контактува с агента на Джером Боатенг за потенциален трансфер като свободен агент.

14:21 ч. - Унай Лопес от Атлетик Билбао премина в Райо Валекано за постоянно. Двата клуба обявиха трансфера в социалните медии.

14:21 ч. - По-рано имаше данни, че Нюкасъл Юнайтед се интересува от Хамза Чаудъри от Лестър, но според BBC клубът изключва трансферна активност до края на деня. Единственото попълнение на Нюкасъл това лято бе Джо Уилок от Арсенал.

14:27 ч. - Директорът по футбола в Севиля - Мончи, потвърди пред Sky Sports, че отборът търси поне 80 милиона евро за Жулс Коунде. Челси е предложил 50 милиона евро за френският защитник, който също иска да се присъедини към носителя на Шампионска лига.

14:30 ч. - ESPN съобщава, че Фил Джоунс остава в плановете на Оле Гунар Солскяер за сезона. Защитникът не е играл за Манчестър Юнайтед от януари, 2020 г. поради редица контузии. 29-годишният има още 2 години в договора си и ще бъде използван за дълбочина на състава.

14:40 ч. - В Испания изданието RAC1 обяви, че Единсон Кавани може да премине в Барселона от Манчестър Юнайтед. Фабрицио Романо потвърди, че пред него всички замесени страни са отрекли за такъв трансфер.

15:04 ч. - Десният бек на Арсенал Ектор Белерин е все по-близо до Реал Бетис. 26-годишният има назначен медицински преглед в днешния ден. Очертава се интересна вечер за "Артилеристите", след като вчера и Ейнсли Мейтланд-Найлс обяви: "Всичко, което искам е да отида където съм желан и където бих играл". Той се свързва с Евертън.

15:05 ч. - ESPN обяви, че целта на Арсенал и Тотнъм Хусем Ауар ще остане в Лион този сезон. Тотнъм е опитал да договори разменна сделка с Танги Ндомбеле, но френският тим е поискал само парична сума, не по-ниска от 25 милиона евро.

ОСТАВАТ 9 ЧАСА ДО КРАЯ НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

 

16:04 Тотнъм е близо до покупката на защитника на Барселона Емерсон. Двата клуба постигнаха съгласие помежду си.

16:11 Галатасарай и Радамел Фалкао водят преговори за разтрогване на договора, а това внимателно се следи от клубове в Италия.

16:20 Лукас Перес премина в Елче като свободен агент.

16:21 Полузащитникът Джовани Кроча смени Емполи със СПАЛ. Наемът на играча е за една година.

16:22 Защитникът Конър Робъртс премина от Суонзи в Бърнли. Договорът на футболиста е до края на сезон 2024/25.

16:23 Уулвърхемптън не успя да убеди Лил да продаде атакуващия полузащитник Ренато Санчеш.

16:30 Вратарят на Рома Робин Олсен е близо до трансфер в Шефилд Юнайтед. Страните съгласуваха наема на играча за един сезон.

16:31 Андре- Франк Замбо Ангис ще премине от Наполи във Фулъм под наем, с възможност за покупка за 15 милиона евро.

16:33 Полузащитникът на Интер Валентино Лазаро премина под наем в Бенфика.

16:36 Мохамед Ихатарен премина от ПСВ в Ювентус. Нидерландският клуб потвърди, че 19-годишният футболист ще се премести в Италия, но веднага ще отиде под наем за един сезон в Сампдория.

16:37 Едуардо Камавинга подписа договор с Реал Мадрид, твърди Фабрицио Романо. "Бланкосите"  уредиха трансфера с Рен тази вечер. Сделката ще възлиза на 31 милиона евро плюс бонуси.

16:59 Рубен Лофтус - Чийк остава в Челси.

17:01 Защитникът на Манчестър Сити Ерик Палмър-Браун премина под наем до края на сезона в Троа.

17:05 Шинджи Оказаки премина в Картахена като свободен агент.

17:06  Крилото на РБ Лайпциг Адемола Лукман премина медицински прегледи за Лестър.

17:08 Анди Керъл е близо до преместване в Рединг. Бившият играч на Ливърпул ще се присъедини към клуба като свободен агент.

17:19 Джак Уилшир е свободен агент и все още търси нова работа. В момента англичанинът тренира в клуба от Серия B Комо, но не може да се присъедини към отбора поради правилата, които му забраняват да подписва играчи от държави извън ЕС.

17:20 Манчестър Юнайтед се интересува от полузащитника на Уулвърхемптън Рубен Невеш.

17:22 Защитникът на Славия Прага Давид Зима премина в Торино. Сделката е за 5 милиона евро.

17:21 Нюкасъл наема нападателя Сантяго Мунес от Сантос Лагуна. Той се присъединява към резервния отбор на "свраките".

17:27 Защитникът Фету Мауаса премина от Рен в Брюж. Договорът е до 2025 г.

17:28 Крилото Витиньо премина от Атлетико Параненсе в Динамо Киев. Договорът на играча е за пет години.

17:29 Арно Калимуендо премина от ПСЖ под наем в Ланс. Сделката е до края на сезона.

17:36 Джером Боатенг ще се присъедини към Лион като свободен агент. Договорът вече е съгласуван, а медицинският преглед е преминат.

17:42 Агентите на Саул Нигес продължават да работят по трансфера на халфа от Атлетико Мадрид в Челси. Те очакват да сключат сделката преди затварянето на трансферния прозорец. Самият футболист в момента е в Мадрид (Sky Sports). Присъствието му в Лондон не е наложително.

17:43 Мидълзбро нае нападателя на Спортинг Андраж Шпорар. Сделката е до края на сезона.

17:46 Халфът Мохамед Ихатарен премина от ПСВ в Ювентус. Договорът е за 5 години. Футболистът веднага бе отдаден под наем на Сампдория до края на сезона.

18:11 Нападателят Сейдо Бераино премина от Зюлте Варегем в Шефилд Уензди.

18:14 Гройтер Фюрт нае полузащитника на Рейнджърс Седрик Итен.

18:16 Ектор Белерин премина прегледи за Бетис.

18:18 Реал Мадрид може да измъкне Жул Кунде под носа на Челси.

18:19 Защитникът на Болоня Такехиро Томиясу премина медицински изследвания и получи контракт от Арсенал.

18:23 Крилото Даниел Джеймс премина от Манчестър Юнайтед в Лийдс. Футболистът подписа петгодишен договор с "пауните". Клубовете не назовават стойността на сделката, но според британски източници, трансферът е за 25 милиона паунда.

18:41 Централният защитник на Ювентус Раду Драгушин премина под наем в Сампдория.

18:42 Нападателят на Аталанта Сам Ламерс премина под наем в Айнтрахт.

18:47 Лацио подписа с халфа на Верона Матиа Дзакани.

18:48 Крилото на Арсенал Рейс Нелсън премина под наем във Фейнорд.

18:49 Атлетико Мадрид преговаря с ПСЖ за наема на Пабло Сарабия.

18:50 Бомба! Представители на Антоан Гризман заявиха, че нападателят може да се върне в Атлетико Мадрид (RMC Sport).

19:05 Жером Боатенг съгласува договор с Лион. Първата част от медицинския преглед е завършена, втората ще се проведе в следващите 24 часа. Сделката ще бъде обявена, след като всичко бъде подписано. Боатенг ще се присъедини към отбора като свободен агент (Фабрицио Романо).

19:08 Денис Прат (Лестър Сити-Торино, полузащитник, наем до края на сезона 2021/22, с опция за покупка за 15 милиона евро).

19:11 Защитникът на Манчестър Сити Алфа Дионку подписа четиригодишен договор с Гранада. 19 -годишният сенегалец ще проведе този сезон под наем за Сан Фернандо, който се състезава в Сегунда Б.

19:12 Централният защитник на Ливърпул Натаниел Филипс продължи с клуба до края на сезон 2024/25.

19:13 Нападателят на Челси Тиерно Бало премина под наем в Рапид Виена. Сделката е до края на този сезон.

19:14 Херта нае от Милан крилото Сами Катстийехо.

19:15 Марк Кукурела подписа петгодишен договор с Брайтън. Халфът е възпитаник на Барселона, но правата му бяха закупени от Хетафе.

19:16 Вратарят на Торино Самир Уйкани премина в Емполи. Сроковете на съглашението не се разгласяват.

19:16 Реал Мадрид потвърди трансфера на полузащитника на Рен Едуарду Камавинга. Контрактът на играча е до 30 юни 2027 година. Стойността на сделката за 18-годишния футболист е 31 милиона евро, още 9 милиона са записани като бонуси.

19:38 Дефанзивният полузащитник Андре-Франк Замбо-Ангиса премина от Фулъм в Наполи  под наем до края на сезон 2021/22 с възможност за закупуване. Наемната цена е 600 хиляди евро, а Наполи ще може да купи 25-годишния футболист за 15 милиона.

20:00 Защитникът на Байерн Мюнхен Крис Ричардс бе нает от Хофенхайм. Сделката е до края на този сезон.

20:06 Централният полузащитник на Барселона Илайш Мориба премина в РБ Лайпциг. Контрактът на играча е до лятото на 2026 година. Стойността на трансфера на 18-годишния футболист е 16 милиона евро, а с бонусите сумата може да достигне 22 милиона евро. Барселона ще получи и 10% от бъдещата продажба на играча.

20:10 Барселона предложи на РБ Лайпциг 75 милиона евро за Дани Олмо. Каталунците вече се договориха с атакуващия полузащитник за условията на петгодишен контракт.

20:11 Брайтън нае нападателя на Славия Прага Абдала Дипо Симо. Срокът на наема е до края на сезон 2024/25. "Чайките" веднага отдадоха играча под наем в Стоук Сити до края на сезона.

20:15 Ливърпул отдаде защитника Рийс Уилямс под наем на Суонзи. Сделката е до края на този сезон. 20-годишният футболист подписа нов договор с "червените" преди да се отправи към клуба от Уелс.

20:16 Официално: Лестър нае от РБ Лайпциг Адемола Лукман. "Лисиците" имат право да купят играча в края на сезона.

 

Остават по-малко от 5 часа до затварянето на трансферния прозорец в Англия, Испания и Италия. Прозорецът в Германия вече затвори, но е възможно обявяването на някои късни сделки. Напомняме, че краят на трансферите във Франция е в 2:00 часа българско време. FUTBOL TV ще бъде с вас до последно!

 

20:26 Фабрицио Романо: Саул е играч на Челси! Клубовете постигнаха съглашение. Наемът на играча е за 5 милиона евро. Испанският футболист вече пътува до Лондон за подписване на договора.

20:30 Килиан Мбапе ще се присъедини към Реал Мадрид през лятото на 2022 година. Мадридският клуб е бил готов да плати 220 милиона евро за играча, но парижани за отказали предложението. Французинът ще премине в Кралския клуб през следващия сезон като свободен агент.

20:32 Официално: Емерсон е играч на Тотнъм. Крайният защитник на "блаугранас" подписа контракт за пет години. Стойността на сделката е 25 милиона евро.

20:39 Венеция нае централния защитник на Челси Итън Ампаду.

20:40 Джамал Лоу премина от Суонзи в Борнемут. Стойността на трансфера е 1.5 милиона паунда. 

20:47 Уулвърхемптън ще се сражава с Нюкасъл за Бубакар Камара от Марсилия. 21-годишният остава без договор през следващото лято и може да бъде продаден сега. Не се споменава за уговорена сума за трансфер в момента.

20:48 Евертън отправи защитника Нилс Нкунку под наем в Станард.

20:49 Серхио Ескудеро е играч на Гранада. Футболистът пристигна като свободен агент.

 

London calling... Артета? 

20:54 Специя нае нападателя на Барселона Рей Манай.

20:55 Сампдория отдаде нападателя Джанлука Капрари под наем на Верона.

20:56 Манчестър Сити отправи Томи Дойл в Хамбург. 19-годишният халф ще играе под наем за "динозаврите".

4 ЧАСА ОСТАВАТ ДО КРАЯ НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

21:00 ч. Селтик обяви официално за привличането на 10-ти човек в трансферния прозорец - това е нападателят Гиоргос Гякумакис, който подписва за 5 години. 26-годишният грък е топ-реализаторът на Ередивизията с Венло. Той вкара 26 гола при изпадането на тима.

21:10 ч. Джордан Стивънс напусна Лийдс Юнайтед, като осъществи трансфер за постоянно с Бороу, който се намира в Лига 2. Стивънс проби във футбола с родния си Форест Грийн преди да подпише през 2018 г. с Лийдс, но така и не успя да се наложи.

21:11 ч. Уулвс преговаря с Кардиф за Кифър Муур. Страните все още не са достигнали споразумение за цената. Нападателят в момента е в изолация след като е контактувал с болния от коронавирус Адам Дейвис.

21:16 ч. Бърнли е опитал да привлече Рос Баркли под наем, предава Sun. С идването на Саул в тима на "сините" от Челси неговите шансове за изява намаляват, като и до момента той няма минути в кампанията.

21:28 ч. Саидо Берахино се връща в английския футбол и Шефилд Уензди. 28-годишният нападател идва от Белгия и Зулте Варегем. Миналата година той игра под наем в Шарлероа.

21:28 ч. Хари Кейн сподели пред TalkSport, че не смята репутацията си за нарушена след трансферната сага с него през лятото: "Аз мисля, че всички знаят как стоят нещата във футбола. Аз бях много спокоен със ситуацията, защото когато си в нея и знаеш истината, съзнанието ти е чисто.

"Винаги ще има шум. Цялата ми кариера е на възходи и падения. Още от млад и до тук. Просто това е част от работата. Много хора, които ме познават, ще кажат, че аз съм професионален атлет, който е отдаден на живота и тази игра, и така ще продължа. Гледам напред - целта ми винаги е била трофеи с Тотнъм и това искам всяка година".

Вчера Кейн излезе с изявление по повод спекулациите с негов трансфер това лято, като медийно внимание привлякоха думите му, че той остава в Тотнъм "това лято", което отваря място за заключения с напускането му в следващ прозорец.

21:32 ч. След като по обяд се спекулираше с напускането на Андре Грей, сега той бе официално обявен от Куинс Парк Рейнджърс

21:33 ч. Никола Катич ще играе в хърватския Хайдук Сплит под наем от Рейнджърс тази година. Рейнджърс е включил опция да върне играча си още през януари ако има нужда. 

21:41 ч. Преговорите между Тотнъм и Уулвс за Адама Траоре са прекъснати и изглежда играчът остава при "вълците" през това лято.

21:45 ч. Съндърланд обяви за привличането на крилото Леон Дажаку. 20-годишният идва от Бундеслигата и Унион Берлин, като ще играе под наем за сезона.

21:51 ч. Sky Italia предава, че Болоня не е могла да отклони офертата на Арсенал за Томиясу. Освен това от клуба са отчели, че мечтата на играча е да премине във Висшата лига. Договорът на бранителя с Арсенал ще бъде за 4 години с опция за пета.

ОСТАВАТ 3 ЧАСА ДО КРАЯ НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

22:00 ч. След като по-рано изглеждаше сякаш Нюкасъл ще разочарова феновете си с липса на активност, изненадващо официалната страница на клуба обяви за привличането на 19-годишният нападател Сантиаго Муньоз. Той идва от мексиканския елит и Сантос Лагуна.

22:01 ч. Борнемут и Селтик официално обявиха за преминаването на талисмана на Селтик Райън Кристи в Англия. Шотландците благодариха на играча със специално видео и поздрав за четирикратния носител на Требъл с тима.

22:17 ч. Уулвс прекрати преговорите за двете си цели Бубакар Камара и Кифър Муур. Кардиф поиска 12 милиона лири за Муур, който в момента е в изолация, докато Марсилия иска също цена около 12 милиона лири, макар играчът да е в последната година на договора си.

22:19 ч. Селтик привлече под наем за сезона Жота от Бенфика. Цената на играча за годината ще е 6 милиона лири. Жота е продукт на академията на Бенфика, като влезе в мъжкия състав през юли, 2019 г. Миналата кампания той прекара в Ла Лига с Реал Валядолид.

22:21 ч. Sky предава, че Атлетико Мадрид продължава преговорите с Барселона за връщане на Антоан Гризман. Вероятно е да се достигне до сделка под наем, след като Диего Симеоне търси нападател и вече е работил с играча. Двата клуба имат няколко часа да достигнат до договор.

22:23 ч. Тод Кейн от Куинс Парк Рейнджърс е преминал за постоянно в Ковънтри. 27-годишният е подписал до юли, 2023 г.

22:27 ч. Фулъм преговаря с Уотфорд за Натаниел Чалоба. Сделката се описва с вероятност 50% и няма данни дали ще се постигне постоянен трансфер или наем в момента.

22:46 Халфът на Уулвс Морган Гибс-Уайт премина под наем в Шефилд Юнайтед.

22:47 Килиан Мбапе отклони ново предложение на ПСЖ със заплата от 45 милиона евро на година.

22:48 Единсон Кавани потвърди, че остава в Манчестър Юнайтед.

22:49 Милан подписа с халфа на Кротоне Жуниор Месиас.

22:50 Три трансферни бомби от Дженоа!

Фелипе Кайседо (32-годишен. нападател), който идва от Лацио. Трансферът струва 2 млн. евро, договорът - за 3 г.

Никола Максимович (29-годишен защитник), който идва от Наполи. Свободен агент.

Абдулай Туре (32-годишен халф), който идва от Нант. Стойността на трансфера е 3.5 млн. евро, договорът - за 4 г.

22:58 ПСВ нае Карлос Винисиус от Бенфика за два сезона

22:59 Алекс Крал стана играч на Уест Хем. "Чуковете" наеха 23-годишния халф до края на сезона с опция за покупка, която може да стане задължителна при определени обстоятелства.

23:02 Милан подписа с полузащитника на Бордо Ясин Адли. Сумата на трансфера е 8 милиона евро. 21-годишният футболист ще остане под наем в Бордо.

23:03 Арсенал се избави от вратаря Алекс Рунарсон. Футболистът премина под наем в Ауд - Хеверле Льовен (Белгия).

23:12 Антоан Гризман се завръща в Атлетико! Наемът на нападателя на Барселона е до края на сезона с опция за покупка за 40 милиона евро. Самият футболист съгласува договор  със столичани по схемата "2+1".

23:15 Селта повторно нае Джейсън Мурильо от Сампдория. 

23:19 Появи се първата снимка на Кристиано Роналдо с фланелката на Манчестър Юнайтед.

23:22 Evening Standard: Мениджърът на Челси Томас Тухел блокира напускането на крилото Калъм Хъдсън-Одой.

23:25 Евертън е близо до трансфера на Саломон Рондон.

23:28 Лацио нае халфа на Верона Матия Закани.

23:45 Милуол е готов да наеме крилото на Ливърпул Шей Оджо.

23:47 Атлетико отправи Виктор Мойехо в Тенерифе. Наемът е до края на текущия сезон.

23:50 Серж Орие преговаря с Тотнъм за предсрочно разтрогване на договора.

23:51: Официално: Одсън Едуар е играч на Кристъл Палас

23:59 Официално: Ектор Белерин е играч на Бетис. Наемът е до края на сезона с опция за покупка.

00:50 The Athletic може да потвърди, че Уолвърхемптън е отказал оферта от 30 милиона паунда от Тотнъм за покупката на  Адама Траоре.

0:52 Милуол нае крилото на Ливърпул Шей Оджо.

 

01:01 Официално: Трансферният прозорец в топ първенствата на Европа затвори! Клубовете могат да обявяват трансфери, ако всички документи са оформени преди края на прозореца.

01:03 Евертън оформи привличането на Саломон Рондон. Контрактът е за две години с опция за удължаване с още един сезон.

01:04 Валенсия нае Уго Дуро от Хетафе.

01:05 Валер Жермен подписа с Монпелие. Договорът е до края на сезон 2023/24.

01:06 Манчестър Сити отправи двама под наем в Троа.

       24-годишното крило Патрик Робертс

       24-годишният централен защитник Филип Сандлер

01:16 Фабрицио Романо: Три топ-трансфера са под заплаха от провал!

Саул (от Атлетико в Челси)

Гризман (от Барселона в Атлетико)

Люк де Йонг (от Севиля в Барселона)

Нито един от тримата не е получил известие, че документите са оформени.

 

01:21 Нуно Мендеш е играч на ПСЖ. Наемът на играча е за 4 милиона евро, а опцията за покупка - 40 милиона евро.

 

01:33 Галатасарай разтрогна с Радамел Фалкао.

01:39 Челси обяви за наема на Саул! Сделката е до края на сезона, с право на покупка за 40 милиона евро.

01:44 Серж Орие разтрогна с Тотнъм.

01:48 Такехиро Томиясу е в Арсенал!

Арсенал похарчи 160 милиона паунда за укрепване на отбора си това лято. Може би бе по -добре да си купят един Хари Кейн?

02:00 Пабло Сарабия премина от ПСЖ в Спортинг. Наемът е до края на сезон 2021/22.

 

02:11 Ла Лига потвърди, че трансферите на Антоан Гризман в Атлетико Мадрид и Люк де Йонг в Барселона са оформени навреме!

В момента се проверяват документите.

 

 

02:36 Официално: Антоан Гризман е играч на Атлетико!

Наемът на играча  с възможност за удължаване с още една година.

При това Атлетико остави за себе си правото за задължителна покупка на Гризман. Според неофициални източници, мадридчани могат да купят французина срещу 40 милиона евро.

"Дюшекчиите" ще плащат заплатата на нападателя.

 

02:40 През това лято клубовете от петте топ първенства на Европа похарчиха около 2.6 милиарда паунда за трансфери. 1.35 милиарда са на Висшата лига на Англия.

 

FUTBOL TV пожелава на своите читатели лека и спокойна нощ! Благодарим ви, че бяхте с нас!

  Сподели
521