Уелс ще се наложи над САЩ


И. Ангелов

Уелс ще се наложи над САЩ

САЩ - Уелс
Стадион: Ахмад бин Али, Ал Раян
Дата: 21.11.2022 г.
Час: 19:00 ч.

САЩ успя да се класира на финалите на Световната купа след като завърши на трето място в зона КОНКАКАФ, и то заради по-добра голова разлика от Коста Рика и въпреки загубата от този противник с 2:0 в последния квалификационен мач. Това ще е 11-ти финал за САЩ и първи от 2014 г. Тимът игра в първото издание на Световното през 1930 г. и завърши тогава на 3-то място, което до днес е най-доброто им класиране.

За любознателните посочваме, че първият играч, реализирал хетрик на Световно е Берт Патернод от САЩ през 1930-та срещу Парагвай.

Уелс се класира за финалите за първи път от 64 години след победа над Украйна с 1:0 в плейофната фаза след финала на групата зад Белгия. Това е само второ явяване на тима на Световно, като на първото през 1958 г. те достигнаха до четвърт-финали.

Двата състава са в добро състояние, като при САЩ под въпрос е само Лука де ла Торе, който има проблем в бедрото и може да е резерва. Джо Алън е с проблем за Уелс, като тренира на лек режим също заради проблем в бедрото.

При фаворит в група Б Англия и аутсайдер Иран, тези два тима реално спорят още тук за потенциално класиране напред. Срещата е от голямо значение и прожекторите ще са върху Кристиан Пулисич и Гарет Бейл от двете страни.

Уелс има само 1 загуба в последните 7 срещи с отбори извън Европа, като допусна само 2 гола от тях (3 победи, 3 равни).

Прогноза: САЩ - Уелс 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уелс (Роб Пейдж)
 
Хенеси
   
Ампаду
Родон
Дейвис
Робертс
Рамзи
Морел
Уилямс
Бейл
Джонсън
Джеймс
Пулисич
Ферейра
Аронсон
МакКени
Адамс
Муса
Робинсън
Дест
Лонг
Зимерман
   
Търнър
 
САЩ (Грег Берхалтер)

Обоснована прогноза: САЩ - Уелс 1:2

  Сподели
467