Мондиал 2022. Хърватия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Хърватия

ХЪРВАТИЯ (№12 в класацията на ФИФА)

(Ватрени)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Хърватия безспорно зае първото място в квалификационната си група за Световното първенство през 2022 г. Отборът допусна едно поражение - срещу Словения. 23 точки след 10 мача, 21:4 — разлика между отбелязани и допуснати. Изглежда уверено.

Тук ще добавим, че Хърватия оглави своята група на Лигата на нациите, като спечели последните си четири мача, така че играчите са в много добра форма.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Мачовете от Лигата на нациите в края на лятото послужиха като подготовка за Световното първенство. Футболистите също ще бъдат готови, защото ще пристигнат в националния отбор в навечерието на турнира. Също така на 16-ти те ще проведат спаринг със Саудитска Арабия от 19:00 часа.

Треньор: Златко Далич (Хърватия)

56-годишният Златко Далич, подобно на Мартинес в националния отбор на Белгия е треньор на Хърватия повече от година. Той пристигна през 2017 г. и предизвика фурор в цяла Европа, когато изведе националния отбор на Хърватия до финалите на Световното първенство през 2018 г. Те загубиха там от Франция, но разбира се, такъв резултат е повече от престижен за жителите на тази страна. И дори когато Хърватия започна да губи след успеха на Световното първенство, никой не отстрани Далич. След това някои футболисти приключиха кариерата си в националния отбор, като например основният вратар Субашич, така че именно на Златко бе дадено да обучава нови играчи и да осъществи смяната на поколенията.

Главна звезда: Лука Модрич (Реал Мадрид)

За носителя на "Златната топка" това Световно първенство явно ще е последно в кариерата му. Смятаме, че той ще прекрати кариерата си в националния отбор след Световното. Но въпреки солидната си възраст, а Модрич вече е на 37 години, той продължава да печели конкуренция от по-млади изпълнители както в националния отбор, така и в Реал Мадрид. Фантастичен играч, който отново ще поведе хърватските играчи и цялата нация.

Можем да откроим и умелата игра на Иван Перишич по крилото. Той не само може да центрира отляво с двата крака, но може и да вкарва в такива ситуации - феновете на Англия ще запомнят неговия гол в полуфинала на Мондиал 2018.

Капитан: Лука Модрич (Реал Мадрид)

Капитанската лента също принадлежи на Модрич и на никой друг. И това не е изненадващо. Да, хърватите имат опитни футболисти, които могат да изпълняват лидерски роли, като Марсело Брозович и Иван Перишич, но Световното първенство ще се проведе от полузащитника на Реал.

Млада надежда: Йошко Гуардиол (РБ Лайпциг)

20-годишният универсален защитник, който може да играе както на фланга на отбраната, така и в центъра на отбраната, ще бъде обект на разузнаване от много от най-добрите европейски клубове в Катар. Без съмнение защитникът на Лайпциг има огромен потенциал да играе в по-топ клуб. Още през лятото Челси и Манчестър Сити се състезаваха за него, но Лайпциг отказа и удължи договора му до 2027 г.

Друг интересен футболист, на който предлагаме да обърнем внимание, е Йосип Станишич от Байерн Мюнхен. Този човек е на 22, а вече игра в няколко мача за германския гранд. 24-годишният Борна Соса вече не е млад, но все още има потенциал да премине в качествен клуб. Сега той играе за Щутгарт.

Съставът на националния отбор на Хърватия за Световното първенство през 2022 г. (4-4-2): Ливакович (Динамо Загреб) — Баришич (Рейнджърс), Гуардиол (Лайпциг), Вида (АЕК), Станишич (Бавария) — Ковачич (Челси), Брозович (Интер), Модрич (Реал) — Перишич (Тотнъм), Влашич (Торино) — Будимир (Осасуна).

Прогноза на FUTBOL TV: 2-ро място.

Програма на мачовете от група F:           

Кръг 1

23 ноември

12:00 Мароко - Хърватия

21:00 Белгия - Канада

Кръг 2

27 ноември

15:00  Белгия  -  Мароко

18:00  Хърватия  -  Канада

Кръг 3

1 декември

17:00  Канада  -  Мароко

17:00  Хърватия  -  Белгия

  Сподели
331