Нето: Кой е Мартинели? Къде е Габигол?


И. Ангелов

Нето: Кой е Мартинели? Къде е Габигол?

Бившият бразилски национал Нето постави под въпрос избора на национален отбор на Бразилия за Световната купа в Катар тази зима. Особено изненадан Нето остава от избора на Габриел Мартинели от Арсенал, за който той каза, че е неизвестен. Нападателят попадна в отбора на Тите след изключителния старт на "артилеристите" във Висшата лига, като Бразилия разполага още с Неймар, Жезус, Винисиус и Антони в нападение.

Нападателят на Фламенго Габигол не попадна в тима, въпреки вкарани 29 гола и спечелена Копа Либертадорес този сезон. Os Donos de Bola цитира:

"Това е жалко. Майтап! Срам ме е! Не заради историята с Дани Алвес. Каква е историята на Мартинели? 33 гола в кариерата. Това е жалко и е липса на уважение към футбола. Да направиш това с футбола означава, че не си човека за позицията си.

"Извикването на Мартинели, но не на Габигол е проява на неуважение. Това е най-големият срам в повиквателните. Повикване на Мартинели показва, че Тите - ти нямаш право да си там и да вършиш тази работа. Мартинели има 5 гола за годината и като се разхожда в мола никой не го познава. А не си повикал Габигол, който реши с попадението си Копа Либертадорес и вкара 29 гола в сезона. Какво е постигнал Мартинели в Европа? Арсенал дори не играе в Шампионска лига. Това е скандал".

Бразилия тръгва по пътя към шеста Световна купа на 24-ти ноември срещу Сърбия, като в седма група тимът ще играе още с Швейцария и Камерун.

  Сподели
597