Анонс на световните квалификациите - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификациите - срещите в понеделник

Грузия - Австрия
Стадион: "Динамо Арена", Тбилиси
Дата: 05.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Алиаксей Кулбаков (Беларус)

Грузия и Австрия откриват своята квалификационна кампания за Световно първенство с мач помежду си. Отборът от кавказката република е на 118-то място в класацията на ФИФА и никога не се е класирал за голям турнир. Тимът завърши на пето място в своята група по време на кампанията си за Евро 2016 и на 4-то място в група от пет отбора за Мондиал 2014.

Австрия разочарова на турнира във Франция това лято, след като завърши на последно място в своя квартет. Австрийците бяха фаворити заедно с Португалия, но тимът показа учудващ спад във формата след една добра кампания, оставяйки пред себе си Унгария и Исландия.

От гледна точка на качеството на двата състава Австрия е много по-добър отбор, но Грузия е тим, който се бори и вероятно домакините ще се раздадат пред темпераментната си публика. Равенството изглежда напълно логично в този мач, впрочем, победа на гостите също няма да бъде изненада/

Прогноза: Грузия - Австрия 1:1

 


Сърбия - Ирландия
Стадион: "Райко Митич", Белград
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Сърбия се провали в квалификациите за Евро 2016, след като се забърка в страхотен скандал в домакинския си мач с Албания, който завърши с технически успех за противника и отделно бяха отнети 3 точки от актива на тима.

Ирландия имаше прилична кампания на Евро 2016, достигайки до плейофите на турнира. Най-важното нещо за островитяните е, че успяха да запазят своя старши-треньор Мартин О'Нийл, който знае как да работи с играчите и да им дава увереност в силите.

Сърбия е без загуба срещу Ирландия в трите срещи между двете страни досега. Последният мач бе през март 2014 година в Дъблин и бе спечелен от сърбите с 2:1.

Едва ли ще видим много голове в утрешната среща. "Зелената армия" е корав отбор, който грамотно се брани и играе на границата на позволеното. Въпреки това, островитяните са слаби гости и имат само две победи от последните си 15 пътувания. Това прави сърбите фаворит в мача, още повече, че домакините ще се опитат да зарадват своя нов старши-треньор Славолюб Мюслин.

Прогноза: Сърбия - Ирландия 1:0

 


Уелс - Молдова
Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм", Кардиф
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лиран Лиани (Израел)

Един от най-симпатичните отбори от Евро 2016 Уелс започва своето ново приключение, когато в понеделник вечер приеме Молдова в първи мач от квалификациите за класиране за Мондиал 2018. Хората на Крис Коулмън достигнаха до полуфиналите на Европейското, своя първи голям турнир от 1958 година. Сега този трудолюбив отбор ще се опита да повтори успеха си.

Молдова се намира на 165-то място в класацията на ФИФА и никога не се е класирала за голям турнир. Отборът се представи зле в последните квалификации, след като дори не успя да регистрира победа, а и обикновено молдовците завършват в дъното на групите си.

Двата тима са се срещали два пъти, в квалификациите за Евро 1996. Тогава Молдова победи с 3:2 в Кишинев, а след това в реванша "драконите" спечелиха с 1:0.

Уелс е фаворит в мача. В момента британците са един от най-силните отбори в Европа и са на 11-то място в класацията на ФИФА. Трудно е да си представим, че гостите могат да се противопоставят и напълно логично изглежда успех на Уелс с марж от два гола.

Прогноза: Уелс - Молдова 2:0

 

Израел - Италия
Стадион: "Сами Офер", Хайфа
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Сергей Карасев (Русия)

Израел започва кампанията си за класиране за финалите на Мондиал 2018 с трудна задача, посрещайки Италия. Още повече, че този двубой идва на фона на слабата форма на израелците, който са в серия от 4 поредни загуби, а последната им победа е от миналата година срещу Андора.

Италия пристига след загуба с 3:1 в приятелски мач с Франция в средата на миналата седмица. Това бе първи двубой за Вентура като наставник на "Скуадра Адзура" и все още не могат да се направят изводи за работата на специалиста, а и също така е известно, че италианците не се напрягат в приятелските срещи, предпочитайки различни експерименти и изпробване на варианти за игра.

Двата отбора имат само три мача помежду си. Италия има две победи, една среща завърши наравно.

Италия е фаворит в този двубои, въпреки, че са само с две победи от пет мача. Но какво да кажем за Израел, чиято последна победа е от преди година?! Цяло чудо ще бъде, ако домакините измъкнат нещо в двубоя, но все пак интрига има и тя е свързана с трудния ход на Италия в квалификационните кампании. Точно това може да се случи и така, макар че от друга страна не е изключено италианските футболисти да дадат всичко от себе си за новия наставник на тима. Тогава Израел няма никакъв шанс.

Прогноза: Израел - Италия 0:1

 

Хърватия - Турция 

Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Шчимон Марчиняк (Полша)

Хърватия ще е домакин на Турция в първи мач от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2018. Това е и един от най-интересните двубои от програмата за понеделник. 

Хърватия достойно се представи на Евро 2016, приклювайки без загуба груповата фаза. "Шахматистите" завършиха първи в квартета със седем точки, като една от победите бе именно срещу Турция. Интересното е, че Хърватия излезе като фаворит в мача с Португалия в плейофите, но тимът игра страхливо и в крайна сметка отпадна от хитрите португалци, без да успее да развие пълния си потенциал.

Представянето на Турция на Евро 2016 не може да се определи като провал с оглед на групата, в която се намираха хората на Фатих Терим. Съседите загубиха и от Испания, но спечелиха последната си среща с Чехия, което се прие като лека изненада.

Статистиката между двата тима е в полза на Хърватия, която има три победи и една загуба срещу Турция. Интересното е, че успехът на турците е на хърватска земя.

Фаворит в мача са домакините, които разполагат с по-добър състав и ще имат огромно желание да стартират с победа, като всичко това ще надвие амбицията на гостите да вземат реванш за загубата във Франция, която ги изхвърли от турнира.

Прогноза: Хърватия - Турция 2:0

 

 

Финландия - Косово
Стадион: "Веритас Стадион", Турку
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Иван Крушчлак (Словакия)

Този мач ще остане в историята като първият официален двубой на националния отбор на Косово. Местната федерация получи официално членство в УЕФА и ФИФА през месец май тази година. Иначе тимът записа седем неофициални срещи в периода 2014-2016 година, в които постигна 3 победи, 2 равенства и 2 загуби. Последният мач е срещу Фарьорските острови, който балканците спечелиха с 2:0.

Финландия никога не се е класирала за Световно или Европейско първенство. Тимът завърши на четвърто място кампанията за Евро 2016, пред Гърция и Фарьорските острови и във всички квалификационни турнири финландците се причисляват към аутсайдерите.

На пръв поглед това ще е мач между един неопитен отбор и тим, който няма големи успехи на международната сцена. Анализирайки обаче формата на домакините, трудно можем да кажем, че те са фаворити в мача. Това важи и за гостите, които са напълно непознат отбор. В този смисъл е голям риск да дадем категорично предимство на, който и да е от съперниците, така че най-разумното е да се погледне в друга посока, а именно едно равенство.


Прогноза: Финландия - Косово 1:1

 

Албания - Македония

Стадион: "Лоро Боричи", Шкодер
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)

Албания прилично се представи на Евро 2016, където успя да завърши на трето място в групата си, където бяха още Франция, Швейцария и Румъния.

Македония няма участие на голям турнир, като най-големия шанс на отбора да играе в такова първенство бе на Мондиал 2010, но поражения от Шотландия и Норвегия провалиха плановете на балканците.


Двата отбора са се срещали осем пъти, като балансът е 4 победи за Македония и един успех за Албания. "Орлите" нямат победа в последните си три домакински мача на Македония.Но сега ситуацията е променена. Домакините изглеждат по-силния отбор, а и немалка роля ще изиграе самочувствието от представянето на Евро 2016.

Прогноза: Албания - Македония 1:0

 

Испания - Лихтенщайн
Стадион: "Рейно де Леон", Леон
Дата: 05.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лий Еванс (Уелс)

Испания приема Лихтенщайн в първи мач от квалификациите за класиране за Мондиал 2018, като това ще е първата официална среща на Лопетеги като наставник на "Ла Фурия".

Лихтенщайн е сред аутсайдерите във всички турнири и с нулеви шансове за класиране за голям турнир. Последният резултат на тима е от миналия четвъртък, когато претърпя поражение с 5:0 от Австрия.

Фаворит в двубоя е Испания, който е без загуба в 45 домакински мача от квалификациите, като в тази серия има само 7 равенства. но и без статистиката е ясно, че Лихтеншайн не може да се противопостави на своя съперник.

Прогноза: Испания - Лихтенщайн 5:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205