Германия - Украйна: Тежко изпитание за шампионите


Н. Гавазов

Германия - Украйна: Тежко изпитание за шампионите

Германия - Украйна
Стадион: "Пиер Моруа", Лил Метропол
Дата: 12.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Празникът на европейския футбол в днешния ден ще завърши в "Пиер Моруа" в Лил, най-северният град на Франция (границата с Белгия минава на 14 километра от центъра на Лил), за който казват, че е най-европейски и на почит е повече бирата, отколкото виното. Районът има и българска връзка покрай Балдуин Фландърски и император на Константинопол, който през 1205 година попада в плен на цар Калоян в битката край Адрианопол.

Ние обаче ще се завърнем във времето на съвременната цивилизация, защото тази вечер тук ще си дадат среща световният шампион Германия и Украйна, а срещата е част от поредица поредицата очаквани интересни битки в този квартет, където са още Полша и Северна Ирландия.

Квалификационната кампания не бе лесна за германците, които спечелиха групата си, но до последно бяха втори в нея, допускайки две загуби. Много непоследователна е и формата на тима в последните приятелски срещи, а за причудливите решения на Йоахим Льов може да прочетете тук.

Що се отнася до Украйна, отборът за първи път се класира за Европейско по пътя на квалификациите. Страната бе домакин на Евро 2012 и се възползва от правото си на домакин, но сега завърши трети в групата си, със 7 победи, 2 равенства и 3 загуби и за първи път спечели плейоф за участие в голям турнир, с което смъкна прокобата, за която се говореше преди баражите със Словения. Очевидно е, че украинците израснаха през последните две години и това се вижда от тяхната форма - двете поражения от Испания са единствените за последните 17 мача, освен това хората на Михаил Фоменко спечелиха 4 по последите си 6 срещи.

Вече споменахме за спорните решения на Льов, а те бяха усложнени от някои контузии на играчи. Марко Ройс не успя да се възстанови от травмата и Марио Гьотце ще започне като ляво крило. Матс Хумелс все още не е готов за първите два мача от груповата фаза и Матс трябваше да бъде заменен от Антонио Рюдигер, но играчът на Рома се контузи и спешно бе повикан Джонатан Та. Въпреки това, очакванията са, че защитната формация ще се състои от Хектор, Мустафи, Боатенг и Джан.

Украйна няма никакви кадрови проблеми. Основната сила на тима е по крилата, в лицето на Андрий Ярмоленко и Евгений Коноплянка, на които ще се разчита при контраатаките. Единствен нападател ще е Роман Зозула.

Германия има положителна статистика срещу украинците и ще започне мача със статут на световен шампион, което прави Бундестима фаворит в срещата (коефициентът на bet365 за успех на немците е 1.57). Но двата тима не са се сблъсквали в официален мач от 2001 година, така че тази статистика няма значение в нашия случай.

Освен това световният шампион не се намира в най-добрата си форма, а проблемите в защита дават надежда на украинците. Друг коз за хората на Фоменко е поставянето на Марио Гомес на върха на атаката. Нашите уважения към турското първенство, но много съмнително изглежда решението нападател на Бешикташ да води нападението на световния шампион.

Всичко казано по-горе предполага, че ще станем свидетели на равностоен двубой или поне не толкова лесен, както се иска на почитателите на немския футбол. Напълно е възможно да видим едно бойко равенство, с по един гол от двата отбора и тук коефициентът от 7.00 на bet365 просто ни кара да опитаме този вариант. За тези, които не са толкова смели, вариантът с минимална победа на Германия остава, но той може да бъде комбиниран с попадение на Томас Мюлер, което също би донесло добра печалба, въпреки малкия коефициент за "1" в мача.

Прогноза: Германия - Украйна 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

13 ноември Франция - Германия 2:0 (Приятелска среща)
26 март Германия - Англия 2:3 (Приятелска среща)
29 март Германия - Италия 4:1 (Приятелска среща)
29 май Германия - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
04 юни Германия - Унгария 2:0 (Приятелска среща)

Украйна:

17 ноември Словения - Украйна 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
24 март Украйна - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
28 март Украйна - Уелс 1:0 (Приятелска среща)
29 май Румъния - Украйна 3:4 (Приятелска среща)
03 юни Албания - Украйна 1:3 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Украйна

5 срещи
2 победи за Германия
3 равенства
0 победи за Украйна
Голова Разлика: 10:5 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128