Мексико - Уругвай: Ацтеките ще измъкнат победата


Н. Гавазов

Мексико - Уругвай: Ацтеките ще измъкнат победата

Мексико - Уругвай
Стадион: "Юнивърсити ъф Финикс", Глендейл
Дата: 06.06.2016г.
Час: 03:00
Съдия: Енрике Касерес (Парагвай)

В малките часове на утрешния ден Мексико и Уругвай ще се срещнат на един от най-красивите стадиони в САЩ, в слънчев Глендейл, предградие на Феникс, намиращо се на около 14 километра от центъра на шестия по големина град в страната и столица на щата Аризона. Съперниците са едни от фаворитите за спечелване на турнира и не е тайна, че срещата е своеобразен финал за първото място в групата - победителят ще направи важна крачка в тази посока, защото останалите съперници са Ямайка и Венецуела, два тима, които на книга нямат това качество на състава както на "ацтеките" и "урусите".

Мексико влиза в мача като 16-ти в рейтинга на ФИФА, което достатъчно красноречиво показва защо мексиканците са сред фаворитите. Освен това хората на Хуан Осоро са в серия от 11 мача без загуба, с 8 победи в този период, а в последните си четири мача не допуснаха гол.

Уругвай е девети в рейтинга на ФИФА и колективът на Оскар Табарес е с амбицията за добро представяне на Копа Америка 2016 и спечелване на турнира, като това е най-добрият способ за по-бързо заличаване на спомена от миналогодишния провал. Може би леко безпокойство ще предизвика по-добрата статистика на мексиканците в двубоите между двата отбора, но от една страна "урусите" спечелиха последните си два мача срещу своя съперник, а от друга, Уругвай е в блестяща форма, с чудесно представяне в квалификациите за Мондиал 2018, където е лидер в класирането в зона "Южна Америка", с класически успех над Чили и равенство на терена на Бразилия.

Мексико няма кадрови проблеми и Хуан Осоро ще може да разчита на играчи като Ектор Ерера и Гуардадо, както и намиращия се в чудесна форма Хавиер Ернандес, който възроди кариерата си в Германия. Респект предизвиква и представянето Гилермо Очоа, който направи добър сезон в Малага.

Що се отнася до Уругвай, голямата загуба за Оскар Табарес е свързвана с нападателя Луис Суарес. Голмайсторът на Барселона се контузи преди две седмици и все още не може да се възстанови. Надеждите са той да бъде готов за следващата среща с Венецуела след пет дни.

Очертава се равностоен и оспорван мач, в който победителят ще надделее с разлика от един гол. Предизвикателство за почитателите на залозите, които могат да насочат вниманието си в посока на това и двата тима да отбележат - коефициентът е около 2.10. Не е изключено да видим едно бойко равенство, но по-скоро сме склонни да се доверим на мексиканците, които се намират в чудесна форма, а още едно предимство е отсъствието на голямата звезда на уругвайците.

Прогноза: Мексико - Уругвай 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Мексико:

11 февруари Мексико - Сенегал 2:0 (Приятелска среща)
26 март Канада - Мексико 0:3 (Квалификация за СП 2018)
30 март Мексико - Канада 2:0 (Квалификация за СП 2018)
29 май Мексико - Парагвай 1:0 (Приятелска среща)
02 юни Мексико - Чили 1:0 (Приятелска среща)

Уругвай:

12 ноември Еквадор - Уругвай 2:1 (Квалификация за СП 2018)
18 ноември Уругвай - Чили 3:0 (Квалификация за СП 2018)
26 март Бразилия - Уругвай 2:2 (Квалификация за СП 2018)
30 март Уругвай - Перу 1:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Уругвай - Тринидад и Тобаго 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Мексико - Уругвай

19 срещи
7 победи за Мексико
7 равенства
5 победи за Уругвай
Голова Разлика: 25:23 за Мексико

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149