Норвегия - Италия: Без победител


Н. Гавазов

Норвегия - Италия: Без победител

Норвегия - Италия
Стадион: "Улеваал", Осло
Дата: 09.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


Първият официален мач на националния отбор на Италия под ръководството на Антонио Конте ще се проведе в Осло. Норвегия не е същия тим от 90-те години, когато игра на Световни и Европейски първенства, но по принцип това място не е най-удобното за гостуване. От една страна "Скуадра адзура" е фаворит в мача, но от друга домакините са много твърд и безстрашен отбор, който понякога може да натърка носа на всеки един съперник. Още повече, че скандинавците играят много по-добре пред собствена публика, отколкото навън - тук Норвегия има само две поражения от последните си девет квалификационни мача. Трябва да кажем обаче и това, че хората на Хьогмо са без победа в последните си пет домакинства във всички турнири.

През лятото италианският футбол бе разтърсен от странни събития. Най-напред Антонио Конте напусна Ювентус след като върна "бианконерите" на върха в Серия А, а после специалистът бе назначен за наставник на "Скуадра адзура" след слабото представяне на отбора на Световното в Бразилия. Още през септемврийския сбор Конте изненада когато не извика Марио Балотели и Лоренцо Инсине, като в приятелската среща срещу Холандия заложи на дебютанта Симоне Заза, който стана първият футболист на Сасуоло играл за националния отбор. Другата новина около "адзурите" е решението на Андреа Пирло да остане в тима.

Домакините в момента не притежават звездни имена. Изпъкват ветеранът Педерсен, Шелбред, Елюнусии Нордвейт. В мача няма да вземе участие Мартин Линес, който е контузен, а тази сутрин се разбра, че завръщането на Матс Даехли се отлага.

Проблемите за Конте са по-големи. Специалистът не може да разчита на контузените Монтоливо, Пирло, Джузепе Роси, Бардзали, Освалдо, Палета и Киелини. Към всичко това ще прибавим и наказанията на Маркизио и Балотели, което означава, че атаката на италианците ще се води от Заза и Имобиле, а в средата на терена Даниеле Де Роси ще бъде диригентът. Вероятната схема на игра ще е с трима защитника, а Кандрева и Де Шилио ще бъдат по крилата.

Двата тима имат богата история на срещи помежду си. За първи път пътищата се пресичат на Олимпийските игри през 1920 година.Освен това, три пъти се срещата във финалните стадии на Световни първенства, като и в трите двубоя победители са италианците. Проблемите за "адзурите" възникват в двубоите на територията на Норвегия. Пет са мачовете в северната част на Европа, като само един път, през 1937 година, италианците постигат победа.

Интересен сблъсък, който със сигурност би заинтригувал любителите на залозите. Норвегия изглежда като отбор, който заради определени проблеми през последните 12 месеца, не може да затрудни италианците. "Адзурите" обаче спечелиха само половината от последните си десет гостувания, включително Италия не успя да спечели мачовете си в София, Прага и Копенхаген, а България, Дания и Чехия не изглеждат по-силни от Норвегия. Логиката ни кара да предположим, че скандинавците могат да измъкнат равенството. За тези, които обичат да рискуват обаче, знак "1" също фигурира - Италия винаги е започвала трудно, с някоя сензация в негативен план, а предположенията, че гостите могат да загубят тази вечер се допълва от факта, че Конте пристига в Норвегия не с най-доброто. А дали няма да станем свидетели и на изненада?

Прогноза за: Норвегия - Италия 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Норвегия:

05 март Чехия - Норвегия 2:2 (Приятелска среща)
27 май Франция - Норвегия 4:0 (Приятелска среща)
31 май Норвегия - Русия 1:1 (Приятелска среща)
27 август Норвегия - ОАЕ 0:0 (Приятелска среща)
03 септември Англия - Норвегия 1:0 (Приятелска среща)

Италия:

08 юни Флуминензе - Италия 3:5 (Приятелска среща)
15 юни Англия - Италия 1:2 (СП 2014, Група D)
20 юни Италия - Коста Рика 0:1 (СП 2014, Група D)
24 юни Италия - Уругвай 0:1 (СП 2014, Група D)
04 септември Италия - Холандия 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Норвегия - Италия

13 срещи
3 победи за Норвегия
4 равенства
6 победи за Италия
Голова Разлика: 14:10 за Италия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138