Бундестима ще одере пустинните лисици


FUTBOL-TV

Бундестима ще одере пустинните лисици

Германия - Алжир
Стадион: "Бейра-Рио", Порто Алегре
Дата: 30.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)

В един от най-предизвестените на пръв поглед осминафинали на Световното първенство един срещу друг се изправят трикратният световен шампион Германия и дебютанта на осминафиналите Алжир.

Германия стартира участието си на Мондиала с гръмко 4:0 над Португалия в един от очакваните с най-голям интерес двубои от първия кръг на груповата фаза. В герой за "маншафта" се превърна Томас Мюлер, който заби хеттрик в мрежата на иберийците, а едно попадение добави Хумелс. В същото време Германия стана първият отбор, който изигра 100 мача на световни първенства.

Във втория си двубой трикратният световен шампион бе на косъм от това да допусне шокираща загуба от Гана. Двата отбора предложиха истински спектакъл, който завърши без победител за крайното 2:2. След оспорвано първо полувреме без голове, втората част започна отлично за немците и Марио Гьотце изведе "маншафта" напред в 51-ата минута. След попадението си пролича характерът на футболистите на Гана. Само три минути по-късно от Андре Аю матира отбраната пред Нойер и насочи топката в мрежата за 1:1, а в 63-ата минута капитанът Филип Лаам сгреши една топка и последва пас на Мунтари към Гиан, който разстреля Нойер за 2:1. Окрилени от факта, че водеха в резултата в 67-ата минута Джордан Аю се излакоми и вместо да подаде на свой съотборник на по-добра позиция пробва удар, който беше париран от вратаря. Минута по-късно и брат му Андре Аю не беше точен от няколко метра, след като увисна под топката. В 71-ата минута мачът влезе в историята. Тогава легендарният Мирослав Клозе заби своето 15-то попадение на световни футболни финали, с което роденият в град Ополе нападател изравни рекорда на Роналдо.

В последния си мач Германия надви с 1:0 САЩ и спечели със седем точки група Група "G". Голмайсторът от последното световно първенство Томас Мюлер вкара своя четвърти гол на Мондиала с красиво изпълнение в 55-ата минута, когато Пер Мертезакер стреля с глава, Тим Хауърд с блестяща намеса спаси, но топката попадна в Томас Мюлер, който с прекрасен изстрел "матира" стража на САЩ, като по този начин вече има четири попадения на сметката си до момента, с които се изравни с Неймар и Лионел Меси на върха при реализаторите. Звездата на Байерн Мюнхен има вече девет гола от девет срещи на световни финали.

Преди мача с Алжир селекционерът на "маншафта" Йоаким Льов заяви, че иска неговите възпитаници да подобрят играта си в завършващата фаза. За осминафиналния двубой аут поради разтежение е нападателят Лукас Подолски.

Отборът на Алжир успя за първи път в своята история да се класира за фазата на елиминациите на световни първенства. Играчите на босненския специалист Вахид Халилходжич завършиха на второ място в своята група "Н", като в решителния последен двубой изхвърлиха състава на Русия след равенство 1:1, което се оказа напълно достатъчно за "пустинните лисици". Русия поведе чрез Александър Кокорин, който се разписа още в 6-ата минута след перфектно центриране на левия бек Дмитрий Комбаров, но в 60-ата Ислам Слимани изравни след неразчетено излизане на Игор Акинфеев. До края руснаците така и не можаха да преодолеят стабилния и в този мач Райс Мболи.

С няколко важни намеси стражът на родния ЦСКА отчая нападателите на Фабио Капело и помогна на "пустинните лисици" да задържат изгодния за тях резултат. След мача легендарният египетски страж Есам Ел Хадари заяви, че Райс Мболи е най-добрият вратар на Световното до момента. В същото време ЦСКА ще прибере сериозна сума от участието на своя играч на Световното в Бразилия. В касата на клуба ще влязат най-малко 140 хиляди лева. Парите ще дойдат от ФИФА, като компенсация за участието на техния състезател на Мондиала.

Иначе преди това националният отбор на Алжир загуби първия си двубой от група "Н" срещу фаворита Белгия с 2:1, като в него успяха да прекъснат серия от 28 години без гол на световни финали. Африканците не се бяха разписвали в пет поредни мача и в последователни 506 минути, като бяха само на 11 минути от изравняване на негативния рекорд на Боливия, но в средата на първата част в двубоя срещу Белгия Фегули реализира от дузпа, като това бе първо попадение за африканците на финали на Световната купа от 1986 година насам при равенството 1:1 със Северна Ирландия.

Във втория си мач Алжир победи Южна Корея с 4:2, като победата на алжирците бе първа за тях на световно първенство от 1982 година и е историческа, защото до момента нито един отбор от Африка не беше вкарвал 4 гола в един мач на Мондиал. В герои за своята родина се превърнаха Слимани, Алиш, Джебу и Брахими.

Преди мача с Германия само капитанът Маджид Бугера се оплакваше от контузия, но по всяка вероятност бранителят ще е на линия за двубоя с Бундестима.

Двата отбора не са срещали до този момент един срещу друг. Немците са фаворити в мача, а според мнозина специалисти ще е напълно заслужено, ако "маншафта" добави четвърта световна титла в своята славна витрина на 13 юли тази година, когато е и финалът в надпреварата. Преди това обаче Бундестима трябва да успее да елиминира коравия отбор на Алжир, който заслужи мястото си на осминафиналите, а евентуален триумф над Германия ще направи играчите на Халилходжич национални герои в родината им.

Прогноза: Германия - Алжир 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
06 юни Германия - Армения 6:1 (Приятелска среща)
16 юни Германия - Португалия 4:0 (СП 2014, Група G)
21 юни Германия - Гана 2:2 (СП 2014, Група G)
26 юни САЩ - Германия 0:1 (СП 2014, Група G)

Алжир:

31 май Алжир - Армения 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Алжир - Румъния 2:1 (Приятелска среща)
17 юни Белгия - Алжир 2:1 (СП 2014, Група Н)
22 юни Южна Корея - Алжир 2:4 (СП 2014, Група Н)
26 юни Алжир - Русия 1:1 (СП 2014, Група Н)


Досегашни срещи:

Германия - Алжир

2 срещи
0 победи за Германия
0 равенства
2 победи за Алжир
Голова Разлика: 4:1 за Алжир

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191