САЩ и Германия ще се класират на осминафиналите


FUTBOL-TV

САЩ и Германия ще се класират на осминафиналите

САЩ - Германия
Стадион: "Арена Пернамбуко", Ресифе
Дата: 26.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)

В най-интересния двубой от програмата на последния кръг в група "G" един срещу друг се изправят съставите на САЩ и Германия. Двата отбора заемат съответно второ и първо място преди изиграването директния сблъсък помежду им. "Янките" са с 4 точки, колкото има и "маншафта", но головата разлика на немците е по-добра.

Отборът на САЩ бе споходен от уникален малшанс в последния си мач срещу Портигалия. Играчите на Юрген Клинсман бяха буквално на 20 секунди от сигурно участие на осминафиналите, но бяха попарени с гол в 95-ата минута на Варела за крайното 2:2 с отбора на Португалия. Загубата на две точки поставя участие на "янките" в следващата фаза под въпрос, въпреки че дори и в настоящата ситуация американците са фаворити за продължаване напред. Преди това Нани бе открил резултата в мача в 5-ата минута, а американците направиха пълен обрат с голове на Джърмейн Джоунс в 64-ата и Клинт Демпси в 81-ата минута. Центриране като по учебник на Роналдо в последната атака на мача обаче намери Варела непокрит в пеналта на съперника, а той с глава простреля вратата за крайното 2:2 и така запази поне теоретични шансове на своя тим да продължи напред в турнира. Под въпрос за двубоя с Германия е Алтидор.

Дори точка би класирала Щатите на осминафиналите. В случай, че играчите на САЩ загубят от родината на селекционера Юрген Клинсман, то тогава ще трябва да се надяват другият двубой между Португалия и Гана да завърши без победител.

Трикратният световен шампион Германия бе на косъм от това да допусне шокираща загуба от Гана в предишния си мач. Двата отбора предложиха истински спектакъл, който завърши без победител за крайното 2:2. След оспорвано първо полувреме без голове, втората част започна отлично за немците и Марио Гьотце изведе "маншафта" напред в 51-ата минута. Томас Мюлер центрира отлично към включилия се от дълбочина негов съотборник в Байерн Мюнхен Гьотце и той насочи топката в мрежата след последователни удари с глава и коляно. Именно след попадението си пролича характерът на футболистите на Гана. Само три минути по-късно от Андре Аю матира отбраната пред Нойер и насочи топката в мрежата за 1:1, а в 63-ата минута капитанът Филип Лаам сгреши една топка и последва пас на Мунтари към Гиан, който беше разстреля Нойер за 2:1.

Окрилени от факта, че водеха в резултата в 67-ата минута Джордан Аю се излакоми и вместо да подаде на свой съотборник на по-добра позиция пробва удар, който беше париран от вратаря. Минута по-късно и брат му Андре Аю не беше точен от само няколко метра, след като увисна под топката. В 71-ата минута мачът влезе в историята. Тогава легендарният Мирослав Клозе заби своето 15-то попадение на световни футболни финали, с което роденият в град Ополе нападател изравни рекорда на Роналдо. За мача срещу САЩ аут поради контузия е Жером Боатенг.

Двата отбора се познават повече от добре. Германия има четири успеха на сметката си, а Щатие - само един. На финалите във Франция през 1998 г. немците побеждават с 2:0, а четири години по-късно Бундестима печели този път с 4:2 в приятелска среща. Съдбата отново събира в една група на световно първенство двата отбора на Мондиала през 2002 г., а Германия отново излиза победител, побеждавайки с минималното 1:0. През 2006 г. в контрола немците постигат изразителен успех с 4:1, преди да дойде победата на "янките" преди малко повече от година с 4:3.

Очаква ни интересен и резултатен двубой. САЩ и Германия са на полпозишън преди изиграването му, като с оглед показаното до момента от двата състава, най-логично и заслужено ще е "янките" и "маншафта" да продължат напред. Въпреки това, по-вероятно е Бундестима да победи в днешния двубой, а другият сблъсък между Португалия и Гана да завърши без победител.

Прогноза: САЩ - Германия 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

САЩ:

28 май САЩ - Азербайджан 2:0 (Приятелска среща)
01 юни САЩ - Турция 2:1 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)
17 юни Гана - САЩ 1:2 (СП 2014, Група G)
23 юни САЩ - Португалия 2:2 (СП 2014, Група G)

Германия:

13 май Германия - Полша 0:0 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
06 юни Германия - Армения 6:1 (Приятелска среща)
16 юни Германия - Португалия 4:0 (СП 2014, Група G)
21 юни Германия - Гана 2:2 (СП 2014, Група G)


Досегашни срещи:

САЩ - Германия

9 срещи
3 победи за САЩ
0 равенства
6 победи за Германия
Голова Разлика: 21:15 за Германия

НИКОЛЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207