Хърватия излиза за задължителна победа срещу Камерун


FUTBOL-TV

Хърватия излиза за задължителна победа срещу Камерун

Камерун - Хърватия
Стадион: "Арена Амазония", Манаус
Дата: 19.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Камерун загуби първия си мач в групата срещу отбора на Мексико с минималното 1:0, като и този двубой ще се запомни с фрапантните грешки на съдиите, тъй като реферите отмениха два чисти гола за "ацтеките" заради несъществуващи засади. Мексиканците бяха по-добрият тим като цяло, имаха повече положения, но в края като нищо можеха да изпуснат успеха, когато Муканджо се озова сам срещу Очоа и стреля отлично с глава, но вратарят, който снощи срещу Бразилия отново впечатли с изявите си, не допусна и в тази среща попадение в мрежата си. "Неукротимите лъвове" пък нетипично за африкански тим не показаха нужната агресия, а за капак на всичко голямата звезда и капитан на отбора Самуел Ето'о почти сигурно ще пропусне двубоя срещу Хърватия. Отсъствието на Ето'о е голям удар срещу отбора на Камерун, който е на една загуба от отпадането от световните финали. В последни кръг от група "А" африканците играят и срещу фаворита Бразилия.

Хърватия също стартира участието си на Мондиала със загуба от домакина Бразилия, която все още остава доста дискутирана заради несъществуваща дузпа, която японският рефер Юичи Нишимура отсъди в полза на "кариоките" в средата на втората част, която впоследствие се оказа и преломният момент в мача. Спорният наказателен удар породи остри реакции в лагера на балканската държава и селекционерът на тима Нико Ковач не сдържа нервите си, заявявайки, че е по-добре да се играе баскетбол, а не футбол, ако това е дузпа. От ФИФА пък побързаха да излязат с позиция, в която застават зад правилността на Нишимура и че ситуацията, при която Фред пресилено се строполи, е дузпа. Хърватите оставиха много добри впечатления в двубоя им срещу петкратния световен шампион и срещу Камерун със сигурност ще стъпят на терена още по-мотивирани. Под въпрос за двубоя с африканците е само халфът Лука Модрич. Халфът на Реал Мадрид има проблем с глезена.

Двата отбора не са се срещали до този момент един срещу друг. В днешния двубой на "Арена Амазаония" в град Манаус в сърцето на тропическата амазонска джунгла предимство за състава на Камерун може да се окаже климатът и африканците да се възползват от това срещу Хърватия. Температурите в града не са непоносимо високи, но влажността на въздуха допълнително прави условията за игра много тежки. Един мач вече се изигра в Манус и той бе между съставите на Англия и Италия, като халфът на "адзурите" Клудио Маркизио дори заяви, че на моменти получавал халюцинации от тежкия климат.

В лагера на двата отбора са наясно, че който допусне загуба - ще трябва да изиграе протоколен последен мач след няколко дни. Хърватите със сигурност ще са по-мотивираният отбор заради съдийския грабеж в първия мач, а Камерун ще са без голямата си звезда Ето'о. Допълнителна мотивация за балканците е и фактът, че Бразилия и Мексико завършиха 0:0 и вече имат в актива си по 4 т., така че играчите на Нико Ковач трябва на всяка цена да победят Камерун, за да могат да държат съдбата си в своите ръце, тъй като в последния си мач от груповата фаза ще се изправят именно срещу Мексико.

Прогноза: Камерун - Хърватия 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Камерун:

26 май Македония - Камерун 0:2 (Приятелска среща)
29 май Камерун - Парагвай 1:2 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Камерун - Молдова 1:0 (Приятелска среща)
13 юни Мексико - Камерун 1:0 (СП 2014, Група А)

Хърватия:

19 ноември Хърватия - Исландия 2:0 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
31 май Хърватия - Мали 2:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Бразилия - Хърватия 3:1 (СП 2014, Група А)


Досегашни срещи:

Камерун - Хърватия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208