Швейцария ще победи Еквадор


FUTBOL-TV

Швейцария ще победи Еквадор

Швейцария - Еквадор
Стадион: "Насионал Мане Гаринча", Бразилия
Дата: 15.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)

Стартира надпреварата и в пета група "Е" на Мондиала. Шансовете на Швейцария да излезе от нея са 50 на 50. Алпийската държава заема престижното 6-то място във временната ранглиста на ФИФА и се класира за форума в Бразилия по категоричен начин като лидер в своята квалификационна група в зона "Европа" без загубен мач. Швейцарците, въпреки челниците си позиции, не са постигнали нещо запомнящо се, дори и под ръководството на легендата Отмар Хитцфелд. В състава на "кръстоносците" личат имена като Стефан Лихщайнер (Ювентус), Йохан Джуру (Хамбургер), Гьокхан Инлер и Валон Бехрами (Наполи), Филип Сендерос (Валенсия), Джердан Шакири (Байерн Мюнхен), Валентин Щокер (Херта) и др. Специалистите определят нападението като най-слабото звено на отбора, тъй като след отказването на Александър Фрай вече няма футболист с повече от 20 мача стаж в националния отбор на страната. Преди Световното швейцарците изиграха две контроли, в които постигнаха победи над Ямайка (1:0) и Перу (2:0). Целият състав е на линия за първия мач срещу Еквадор.

Именно южноамериканците ще са основният претендент на Швейцария и Франция за място на участие на осминафиналите. Еквадор не разполага с арсенал от известни имена като своя опонент, но въпреки това в лагера на тима личат играчи като Антонио Валенсия (Манчестър Юн.), Ренато Ибара (Витес), Кристиан Нобоа (Динамо Москва), Фелипе Кайседо (Ал Джазира), Енер Валенсия (Пачука). Любопитен факт е, че Еквадор успя да завърши на четвърто място в квалификационна зона КОНМЕБОЛ и то пред състава на Уругвай. Възпитаниците на Рейналдо Руеда изиграха три проверки преди началото на Мондиала, в които не успяха да постигнат победа, но пък за сметка на това завършиха с две ремита и то срещу сериозни отбори като Холандия (1:1) и Англия (2:2), и допуснаха поражние от Мексико (3:1). Под въпрос за двубоя е Кристиан Нобоа, който се оплакваше от травма в глезена, получена в проверката срещу Англия.

Това ще е първият сблъсък между тези два тима, които никога не са се изправяли един срещу друг преди това, а с оглед класата е по-вероятно европейците да се поздравят с успех.

Прогноза: Швейцария - Еквадор 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Швейцария:

15 октомври Швейцария - Словения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Южна Корея - Швейцария 2:1 (Приятелска среща)
05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
30 май Швейцария - Ямайка 1:0 (Приятелска среща)
03 юни Швейцария - Перу 2:0 (Приятелска среща)

Еквадор:

20 ноември Хондурас - Еквадор 2:2 (Приятелска среща)
05 март Австралия - Еквадор 3:4 (Приятелска среща)
17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Швейцария - Еквадор

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207