Мексико - Камерун: Ацтеките ще укротят лъвовете


FUTBOL-TV

Мексико - Камерун: Ацтеките ще укротят лъвовете

Мексико - Камерун
Стадион: "Арена дас Дунас", Натал
Дата: 13.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Вилмар Ролдан (Колумбия)

Първият двубой от програмата на втория ден на 20-ите световни футболни финали противопоставя един срещу друг отборите на Мексико и Камерун. Срещата е от група "А", в която снощи съставите на Бразилия и Хърватска поставиха началото на най-очакваното спортно събитие на годината.

Отборът на Мексико, чиито най-голям успех на световни първенства остава участието на четвъртфиналите на домашния Мондиал през 1986 г., когато "ацтеките" елиминираха България в предишната фаза, ще се опита да повтори постижението си близо две десетилетия по-късно. Мексиканците са редовен участник на световни първенства, като на последните пет Мондиала отборът успяваше да прескочи груповата фаза, но силите му стигаха всеки път до осминафиналите. "Ацтеките" се класираха на форума в Бразилия, след като им се наложи да играят бараж срещу националния отбор на Нова Зеландия.

Възпитаниците на Мигел Ерера не срещнаха трудности и победиха островната държава в двата мача с по 5:1 и 4:2. Мексико направи солидна подготовка преди началото на Световното и отборът изигра общо четири контроли, в които постигна две победи с 3:0 срещу Израел и 3:1 срещу Еквадор, и инкасира две поражения с по 0:1 от Босна и Херцеговина и Португалия. Мондиалът ще пропусне офанзивният полузащитник на мексиканския Леон Луис Монтес, който получи фрактура на крака в проверката срещу Еквадор.

Съставът на Камерун започва своето седмо участие на световни финали. В щаба на африканския отбор имаше сериозни пререкания между футболисти и ръководство, като играчите дори заплашиха Камерунската футболна федерация с бойкот, и че няма да се качат на самолета за Бразилия, заради финансовите претенции на Самуел Ето'о и компания във връзка с размера на премиите, които трябва да получат за изявите си на Мондиала. В крайна сметка проблемът между двете страни бе разрешен и сега "неукротимите лъвове" ще се постараят да започнат с победа участието си на Световното. Четирикратният шампион на "Черния континент" се класира за форума, след като завърши като победител в своята предварителна група в зона "Африка", а на баража победи Тунис с 4:1.

Възпитаниците на Фолкер Финке изиграха също четири контроли преди Мондиала, като първо победиха с 2:0 БЮР Македония, впоследствие допуснаха поражение от Австрия с 1:2, след това дойде престижното равенство срещу Германия с 2:2 и успех над Молдова с 1:0.

Очакванията са за равностоен мач, който двата тима ще се опитат да не загубят, преди да се изправят срещу Бразилия в следващите кръгове. Камерун разполага с повече физическа сила, но Мексико има предимство е техниката. Въпреки очевидния паритет, „ацтеките" изглеждат по-мощно и е напълно логично да им се доверим.

Прогноза: Мексико - Камерун 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Мексико:

03 април САЩ - Мексико 2:2 (Приятелска среща)
29 май Мексико - Израел 3:0 (Приятелска среща)
31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)
07 юни Мексико - Португалия 0:1 (Приятелска среща)

Камерун:

05 март Португалия - Камерун 5:1 (Приятелска среща)
26 май Македония - Камерун 0:2 (Приятелска среща)
29 май Камерун - Парагвай 1:2 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Камерун - Молдова 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Мексико - Камерун

1 среща
1 победа за Мексико
0 равенства
0 победи за Камерун
Голова Разлика: 1:0 за Мексико

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176