Бразилия - Хърватия: Началото


FUTBOL-TV

Бразилия - Хърватия: Началото

Бразилия - Хърватия
Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Пауло
Дата: 12.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Юичи Нишимура (Япония)

Утре вечер на стадион "Арена Коринтианс" в най-големия бразилски град Сао Пауло ще бъде дадено началото на 20-ите световни футболни финали. Един срещу друг се изправят рекордьорът по спечелени титли Бразилия и бронзовият медалист от Мондиала през 1998 г. Хърватия.

Домакините, които са единственият тим в света, участвал във финалите на всички първенства, както и отборът, който може да се похвали с рекордните пет световни титли - 1958, 1962, 1970, 1994, 2002 г., са се устремили към Шестата. Може би за това от Бразилската футболна федерация отново определиха Луиш Фелипе Сколари за треньор на "селесао", тъй като именно той бе последният човек под чието ръководство "кариоките" спечелиха последния си "Златен глобус" на Мондиала в Япония и Южна Корея през 2002 г. Сега Сколари остави извън състава играчи като Кака и Роналдиньо, както и направилите страхотен сезон с испанския шампион Атлетико Мадрид Филипе Луис и Миранда, и халфът на Ливърпул Фелипе Коутиньо. Въпреки това, "златистите" винаги са разполагали с играчи от световна величина и отново ще са сред фаворитите на Мондиала, още повече, когато и форумът се провежда в Бразилия, което ще даде допълнителен тласък на петкратните първенци на планетата. Целият състав на Бразилия е на разположение за днешния двубой.

Отборът на Хърватия ще има честта да участва в мача на откриването, въпреки че опонентът ще е много силен. Балканската държава се класира на Световното, след като завърши на второ място в своята група, което отреди на "шахматистите" участие на баражите. Там възпитаниците на Нико Ковач победиха състава на Исландия след 0:0 в първия мач и 2:0 на реванша в Загреб. Със сигурност хърватите имат шанс да прескочат групата, където са още отборите на Мексико и Камерун, а след това всичко е възможно. Спомените от 1998 г. са живи, а и сегашният отбор е изграден от футболисти от световна класа, играещи в най-силните отбори в Европа. За Мондиала в Бразилия отпадна опитният бранител Йосип Симунич, който бе наказан от ФИФА за това, че след баража срещу Исландия, празнувайки с публиката, е отправил фашистки поздрав. Под въпрос за мача е само Даниел Пранич, който се оплакваше от травма в глезена, а Марио Манджукич пък е наказан.

Преди днешния сблъсък двата отбора са се срещали два пъти. През 2005 г. в приятелска среща двубоят завършва без победител 0:0, а година по-късно Бразилия и Хърватска са отново в една група, само че на Мондиала в Германия, където "кариоките" побеждават с 1:0 след гол на Кака.

Всички настроения са свързани за голям първи мач. Бразилия с право се смята за фаворит в сблъсъка, заради качеството на отбора и заради домакинството си, но нека не изключваме честия факт, че първите мачове на Световни първенства могат да бъдат много трудни. Ако европейците не допуснат гол в първите 20-на минути, южноамериканците могат да станат по-нервни и да загубят своята увереност. Най-вероятно Бразилия ще спечели срещата, но това няма да стане по лесния начин и със сигурност хърватите, които имат приличен отбор, много ще се борят. Коефициентите за победа на "селесао" не са големи и поради тази причина може да се насочим към това, че Хърватия няма да вкара гол, а бразилците ще отбележат два.

Прогноза: Бразилия - Хърватия 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Бразилия:

17 ноември Хондурас - Бразилия 0:5 (Приятелска среща)
20 ноември Бразилия - Чили 2:1 (Приятелска среща)
05 март ЮАР - Бразилия 0:5 (Приятелска среща)
03 юни Бразилия - Панама 4:0 (Приятелска среща)
06 юни Бразилия - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)

Хърватия:

15 ноември Исландия - Хърватия 0:0 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
19 ноември Хърватия - Исландия 2:0 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
31 май Хърватия - Мали 2:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Бразилия - Хърватия

2 срещи
1 победа за Бразилия
0 равенства
0 победи за Хърватия
Голова Разлика: 2:1 за Бразилия

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201