Ирландия - Португалия: Последна проверка преди Световното


FUTBOL-TV

Ирландия - Португалия: Последна проверка преди Световното

Ирландия - Португалия
Стадион: "МетЛайф Стейдиъм" , Ню Джърси, САЩ
Дата: 11.06.2014 г.
Час: 02:45


В една от последните приятелски срещи преди началото на Световното първенство отборът Португалия ще премери сили с този на Ейре. Иберийците попаднаха в нелеката група "G" на Мондиала, където са още съставите на фаворитa Германия, САЩ и Гана. Повечето специалисти считат, че Кристиано Роналдо и компания ще успеят да продължат във фазата на директните елиминации заедно с немците, но репрезентациите на САЩ и Гана не са за подценяване.

Отборът на Португалия изигра само два мача до този момент в подготвителната фаза преди Мондиала. В края на месец май "селесао" завършиха 0:0 с тима на Гърция, а преди три дни португалците победиха трудно Мексико с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата, която също се игра в САЩ, отбеляза Бруно Алвеш в 93-ата минута. Проблемите в лагера на Португалия се свързваха с контузията на суперзвездата на тима Кристиано Роналдо, който не взе участие в проверките преди Мондиала. Въпреки това се очаква носителят на "Златната топка" да е на линия за първия сблъсък на своята родина срещу Германия на 16-ти юни и едва ли наставникът на Португалия Пауло Бенто ще рискува със здравето на най-добрия си футболист в последната проверка на тима.

Отборът на Ейре няма да запише участие на Световното. Ирландците, които за последно играха на Мондиала през 2002 г., не успяха да се класират за форума в Бразилия. В квалификационната фаза в зона "Европа" Ейре бе в група "С" заедно със съставите на Германия, Швеция, Австрия, Казахстан и Фарьорските острови, където "зелените" завършиха на четвърто място в крайното подреждане с актив от 14 точки, които се оказаха крайно недостатъчни. Сега начело на островната държава е Мартин О'Нийл, който замени доскорошния дългогодишен наставник на тима Джовани Трапатони. Ейре изигра три контролни срещи преди двубоя с Португалия, в които записа една загуба с 1:2 от Турция и две равенства - 0:0 срещу Италия и 1:1 с Коста Рика.

Прогноза: Ирландия - Португалия 1:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180