Лукаку избута Белгия в Хърватия


И. Ангелов

Лукаку избута Белгия в Хърватия

В деветата от квалификационните срещи на Хърватия и Белгия за Световната купа в Бразилия през 2014-та година, белгийците отново победиха и с 8 победи и 1 равен си гарантират продължаването към финалите на състезанието. Днес за победата с 2:1 на гости Ромелу Лукаку пое на плещите си тежестта от липсата на Кристиан Бентеке.

Домакините се представиха много добре в срещата днес, но липсата на нападател във форма изигра лоша шега. Обратното, надиграните по целия терен белгийци разчитаха на изключителен Ромелу Лукаку, който пренесе формата си от Висшата лига на Англия и тук, и реализира на 2 пъти преди Нико Кранчар да върне гол в самия край.

Още в 15-ата минута Стивън Дефур намери Лукаку в наказателното поле и той насочи кълбото в долния десен ъгъл за 1:0. В 38-ата минута Аксел Витсел асистира за нов гол на Лукаку от непосредствена близост.

Стринич, Перишич и Ракитич пропускаха пред вратата на Бегович, но след близо 15 ситуации той се пропука. Това стана в 83-ата минута, когато Кранчар намери горния ляв ъгъл на вратата неспасяемо за вратаря на гостите. Хърватите затиснаха своя опонент до самия край, но повече голове не паднаха днес.

1 Белгия 25т.











2 Хърватия 17т.











3 Сърбия 11т.











4 Шотландия 8т.











5 Македония 7т.











6 Уелс 6т.











 

 

  Сподели
115