Италия - Аржентина: В чест на папата


Н. Гавазов

Италия - Аржентина: В чест на папата

Италия - Аржентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 14.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)

В сряда, 14 август, любителите на футбола са изправени пред нова порция приятелски мачове, но този път с участието на националните отбори. Един от тези сблъсъци е този между Италия и Аржентина, който идва 12 години след последната среща между тези два велики отбора. Тогава отново в Рим "албиселесте" се добра до успеха благодарение на головете на Гонзалес и Креспо, а от героите от онова време утре ще видим само Буфон.

Мачът утре е посветен на папата, който е роден в столицата на Аржентина Буенос Айрес. Интересно е, че отначало южноамериканците отказаха спаринга, аргументирайки се с това, че по това време в Москва имат среща с Русия. След като обаче на 22 март северноирландците не успяха да се справят със снеговалежа и мачът им със "Сборная" бе отложен за 14 август, двубоят между Италия и Аржентина стана реалност.

Другото интересно събитие около предстоящия мач е, че двата отбора посетиха папата, а също така, че утрешните съперници обитават един и същи хотел.

Относно кадровите проблеми, при домакините те са свързани с Андреа Бардзали, който напусна лагер-сбора заради травма, а малко по-късно се разбра, че Балотели също няма да вземе участие в срещата. Не е изключено при това положение атаката на италианците да се води от Освалдо, а след почивката да бъдат изпробвани варианти с включването на Инсине и Ел Шаарави.

Гостите ще са без Лионел Меси, който след срещата си с папата заяви, че няма да вземе участие в мача. Вероятно на вратата ще пази Ромеро, ако "албиселесте" излязат със схема от един нападател в лицето на Игуаин или Лавеци, то не е изключено да видим заедно на терена Банега, Ди Мария, Масчерано и Алварес или Фернандес.

Двубоят идва точно преди старта на националните шампионати - в Примера дивисион той ще е в края на тази седмица, а в Серия А след десет дни. Това означава, че играчите ще бъдат много внимателни един към друг, също така няма да станем свидетели на някакви чудеса (трябва ли да се припомня, че след по-малко от месец предстоят двубои от световните квалификации) и предположенията са, че мачът ще има по-скоро демонстративен характер, отколкото изпробване на нови тактики и изпълнители. Миролюбивият характер и казаното по-горе предполагат и миролюбив резултат.

Прогноза за: Италия - Аржентина 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

16 юни Мексико - Италия 1:2 (Купа на Конфедерациите)

20 юни Италия - Япония 4:3 (Купа на Конфедерациите)

22 юни Италия - Бразилия 2:4 (Купа на Конфедерациите)

27 юни Испания - Италия 0:0 - 7:6 сл. дузпи (Купа на Конфедерациите)

30 юни Уругвай - Италия 2:2 - 2:3 сл. дузпи (Купа на Конфедерациите)

Аржентина:

23 март Аржентина - Венецуела 3:0 (Квалификация за СП 2014)

26 март Боливия - Аржентина 1:1 (Квалификация за СП 2014)

08 юни Аржентина - Колумбия 0:0 (Квалификация за СП 2014)

12 юни Еквадор - Аржентина 1:1 (Квалификация за СП 2014)

15 юни Гватемала - Аржентина 0:4 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Италия - Аржентина

13 срещи

6 победи за Италия

5 равенства

2 победи за Аржентина

Голова Разлика: 21:11 за Италия

Коефициенти от bet365:

Италия - 2.30

Равен - 3.10

Аржентина - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118