Италия ще вземе първи три точки в България


В. Мухарски

Италия ще вземе първи три точки в България

България - Италия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Започва поредния цикъл квалификации за Българския националния отбор за СП в Бразилия през 2014 година. "Лъвовете" са в една група с тимовете на Италия, Чехия, Дания, Армения и Малта. Трикольорите започват с 3 поредни домакинства - с Италия, с Армения след 4 дни и с Дания на 12 Октомври.

След доста слабото представяне в квалификациите за Европейското в Полша и Холандия, сега в отбора има доста промени. Селекционер на тима стана Любо Пенев, който започна постепенно подмладяване на състава. В контролите през тази година тимът се представи доста прилично, записвайки равенство в Унгария (1:1), победа като гост на Холандия (2:1), загуба от Турция (0:2) и успех в София над Кипър с минималното 1:0. България продължава без звездата си Димитър Бербатов, който отново отказа да облече Националната фланелка. Освен него липсват капитана Стилян Петров, който се лекува от коварна болест, а освен това Мартин Петров не получи повиквателна за предстоящите срещи.

"Не харесвам приказки от сорта "ако може да измъкнем нещо". Моят отбор се подготвя за победа. Нужда е пълна дисциплина по време на целия двубой. Играем срещу един от най-силните отбори в света. Излизаме на терена 11 на 11 и трябва да правим това, към което се стремим. Не мога да разкрия какво съм запланувал за петък, защото това ще бъде жокер за противника. Момчетата работят много добре и вярвам, че ще се получи интересен и динамичен мач. Първото ни предимство срещу Италия е, че играем вкъщи. Това е една причина да бъдем по-спокойни. Ние се стремим да променим нашата история в последните години", заяви селекционерът Любослав Пенев.

За българите на вратата ще пази Николай Михайлов, защитниците пред него ще са братя Миневи, Иван Иванов и Николай Бодуров. В халфовата линия ще дестват Влади Гаджев и Светльо Дяков, а Станислав Манолев, Емил Гъргоров и Георги Миланов ще подпомагат нападателят Ивелин Попов.


"Най-опасният български футболист? Смятам, че това е Попов", сподели селекционерът на сребърните медалисти от Евро 2012 Чезаре Прандели. Треньорът на Италия добави, че е впечатлен и от №21 (има предвид Светослав Дяков - б.р.).

"Имам съмнения само за Даниеле Де Роси. Ще решим дали той ще играе срещу България на последната тренировка тази вечер. За България мога да кажа, че отбор, който е в процес на развитие, играе в схема 4-3-3 и е много агресивен", продължи Прандели.

Запитан дали е изненадан от отсъствието на Валери Божинов, Прандели, който бе треньор на родния нападател във Фиорентина, зяви: "Имам чудесни спомени от него. Той е много позитивно, слънчево момче, вероятно става дума за моментната му кондиция, но не мога да говоря за българския отбор", завърши специалиста.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:2

Последни 5 изиграни срещи:
 
България:
 
11 октомври България - Уелс 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
29 февруари Унгария - България 1:1 (Приятелска среща)
26 май Холандия - България 1:2 (Приятелска среща)
29 май България - Турция 0:2 (Приятелска среща)
15 август България - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
 
Италия:
 
18 юни Италия - Ирландия 2:0 (Евро 2012, Група С)
24 юни Англия - Италия 0:0 - 2:4 след дузпи (Евро 2012, 1/4-финал)
28 юни Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)
01 юли Испания - Италия 4:0 (Евро 2012, Финал)
15 август Англия - Италия 2:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:
 
България - Италия
 
15 срещи
2 победи за България
5 равенства
8 победи за Италия
Голова Разлика: 27:12 за Италия

Коефициенти от bet365:
България - 5.25
Равен - 3.50
Италия - 1.70
 
Коефициенти от Offsidebet:
България - 5.50
Равен - 3.40
Италия - 1.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184