Холандия няма да има проблеми с родните национали


В. Мухарски

Холандия няма да има проблеми с родните национали

Холандия - България
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 26.05.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Тишейра Витиенес (Испания)

България излиза срещу световния вицешампион Холандия в контрола на "Амстердам Арeна". Срещата между двата тима се играе дни преди започващото Евро 2012. Освен тази контрола с „лалетата“, родните национали ще играят и с Турция на 29 май. Робин Ван Перси, Ариен Робен, Уесли Снайдер, Рафаел Ван Дер Ваарт и Дирк Каут са само част от звездите на Холандия, които могат да се изправят срещу националния отбор на България в контролата между двата тима.

Родните национали за пореден път ще пропуснат голям футболен форум. „Лъвовете“ се провалиха в квалификациите за Евро 2012, след като дори и голямо име каквото е Лотар Матеус не успя да ни помогне. Сега начело на националния отбор е Любо Пенев. За контролите с Холандия и Турция националният селекционер реши да не вика Бербатов и Мартин Петров, като завръщането на Бербо в националния отбор все още е неразрешен казус. Митко заяви на няколко по пъти, че може да се върне, но само ако си намери силен отбор, в който да играе редовно.

"Холандските отбори винаги са ми били след любимите и на национално и на клубно ниво. Харесвам ги най-вече заради красивия и нападателен футбол, който практикуват. Холандците претендент за челните места на предстоящото европейско първенство. Не гоним резултат, а добра игра, но разбира се, положителен резултат ще е добре дошъл за самочувствието на играчите. Важни ще са резултатите от септември натам в квалификациите", заяви селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев.

Защитникът Живко Миланов не е сред избраниците на Любо Пенев. Николай Михайлов отпадна от лагера на отбора и няма да играе в двете приятелски срещи. Сърмов, Генков и Галчев също ще отсъстват от тим поради различни проблеми и ангажименти.

За Холандия това е просто една проверка преди началото на европейското. "Лалетата" попаднаха в Групата на Смъртта на финалите на европейското първенство, където са ще мерят сили с Португалия, Дания и Германия. В подготовката на тима са предвидени четири приятелски срещи. В първата от тях Ван Перси и компания загубиха с 2:3 от Байерн Мюнхен на "Алианц Арена". Както винаги Холандия са един от големите фаворити за спечелването на трофея на Евро 2012.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Холандия:
 
07 октомври Холандия - Молдова 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Швеция - Холандия 3:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 ноември Холандия - Швейцария 0:0 (Приятелска среща)
15 ноември Германия - Холандия 3:0 (Приятелска среща)
29 февруари Англия - Холандия 2:3 (Приятелска среща)
 
България:
 
02 септември България - Англия 0:3 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Швейцария - България 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Украйна - България 3:0 (Приятелска среща)
11 октомври България - Уелс 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
29 февруари Унгария - България 1:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:
 
Холандия - България
 
9 срещи
4 победи за Холандия
2 равенства
3 победи за България
Голова Разлика: 16:12 за Холандия

Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.16
Равен - 7.00
България - 15.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Холандия - 1.16
Равен - 7.00
България - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167