Венгер: Англия и Франция са аутсайдери на Евро 2012


Н. Гавазов

Венгер: Англия и Франция са аутсайдери на Евро 2012

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели своите мисли относно фаворитите на Евро 2012 през следващото лято. Според френският специалист, националните отбори на Франция и Англия трудно могат да спечелят Европейското първенство в Полша и Украйна, като специалистът определи два тима за "интересни аутсайдери".

"Бих поставил Англия и Франция на едно и също ниво. Трудно е да се каже, че тези два отбора могат да се похвалят с качествени състави, за да спечелят Евро 2012. Но ако всичко в подготовката им върви добре - така както трябва и ако най-добрите им футболисти са в добра форма, те могат да поднесат сюрприз", заяви Венгер.

"Може да се каже, че фаворити са Испания, Германия и Холандия и точно зад тях се намират Англия и Франция, които са аутсайдери, но те са интересните аутсайдери. Нека да изчакаме, да видим жребия, а след това да преценим кой ще бъде в най-добра форма и как ще се разпределят тимовете", продължава мениджърът на Арсенал.

"Англия винаги е под напрежение. Очакванията към този отбор на Острова са толкова високи, че това винаги носи допълнително напрежение върху отбора. Нека да кажем така: Англия има добър отбор, защото притежава добри футболисти, но те не са фаворит за титлата. Да им дадем кредит на доверие, подкрепа и да се надяваме, че могат да поднесат изненада", завършва Венгер.

 

  Сподели
91