Ще бъдe ли затрудненa Германия от Азербайджан?


П. Пенков

Ще бъдe ли затрудненa Германия от Азербайджан?

Германия - Азербайджан
Стадион: "Райн Енерги", Кьолн
Дата: 07.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Маркус Щрьомбергсон (Швеция)

Германия спечелиха първия си двубой от квалификационната фаза за Евро 2012г. срещу Белгия, но със сигурност това не бе лека задача за Маншафта. Резулата говори затова - 1:0. Полуфиналистите през Свеотвното първенство в Южна Африка ще заиграят по-освободено след победата си в петък, но има още много работа за вършене, ако искат да вземат 3-те точки срещу Азербайджан. В неделя Клозе сподели опасенията си от двубоя в официална пресконференция:

"Ако говорим относно мотивация, би ни било много по-трудно да играе срещу Азербайджан, отколкото срещу Аржентина или Англия, тъй като всеки отбор иска да играе срещу големите и да победи," заяви Клозе пред репортерите. "За тези страни да играеш срещу Германия е повече от обикновен двубой, а уникален шанс да ни победят," добави нападателят.

"Азербайджан са много атлетичен отбор. Те имат потенциалът за да ни се противопоставят. Преди ни беше доста трудно срещу тях, но важното е да отбележим за да си осигурим трите точки," добави Клозе.

Марсел Янсен, който започна в лявата част на защитата на Маншафта срещу Белгия, отпадна от състава на Льов поради контузия в коляното. Льов вероятно ще предприеме тактическа промяна в състава си след лошото предствяне на Подолски в петък.

Имаше време, когато Азербайджан би очаквал тежко поражение от тим като Германия, но тези времена отдавна отминаха. Младата нация, която извоюва независимостта си през 1991 година, в последните години прогресира доста във футбола и в момента заема 105-та позиция в ранглистата на ФИФА. Реално погледната това не е кой знае какво постижение, но Азербайджан загуби само един от последните си седем мача - включително квалификацията си за Световното първенство срещу Русия.
Откакто пое отбора през 2008 година, Берти Вогтс значително подобри представянето на тима.

Берти Вогтс ще изпрати състава си в Кьолн в доста дефанзивен план. Елвин Мамамдов, който играеше консервативна роля в петък, се очаква да започне в малко по-атакуваща позиция, в формацията на Вогтс.

Смятам да прогнозирам отново трудна победа за Германия с оглед доброто им представяне на Световното първенство в Южна Африка през лятото.

Прогноза: Германия - Азербайджан 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

03 юли Аржентина - Германия 0:4 (СП 2010, 1/4-финал)
07 юли Германия - Испания 0:1 (СП 2010, 1/2-финал)
10 юли Уругвай - Германия 2:3 (СП 2010, Мач за 3-то място)
11 август Дания - Германия 2:2 (Приятелски мач)
03 септември Белгия - Германия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)

Азербайджан:

03 март Люксембург - Азербайджан 1:2 (Приятелски мач)
26 май Молдова - Азербайджан 1:1 (Приятелски мач)
29 май Азербайджан - Македония 1:3 (Приятелски мач)
02 юни Азербайджан - Хондурас 0:0 (Приятелски мач)
11 август Азербайджан - Кувейт 1:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Германия - Азербайджан

2 мача
2 победи за Германия
0 равенства
0 победи за Азербайджан
Голова Разлика: 6:0 за Германия


Коефициенти от bet365:
Германия - 1.015
Равен - 17.00
Азербайджан - 41.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127