Какво ще стори Лихтенщайн срещу световния шампион?


П. Пенков

Какво ще стори Лихтенщайн срещу световния шампион?

Лихтенщайн - Испания
Стадион: "Райнпарк", Вадуц
Дата: 03.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Бюлент Йълдъръм (Турция)

Лихтенщайн никога не са се класирали за Световно или Европейско първенств, така че предизвикателството пред, което се изправят е достатъчно голямо за страна с техните размери. Изобщо класирането им на Европейското първенство през 2012 година е само мечта за мениджъра им Ханс-Петер Зауг и за неговите подчинени. Лошото е, че началото на тази мечта не започва никак добре, въпреки, че ще играят пред собствена публика. Причината затова е, че се изправят срещу световният шампион Испания. Лихтенщайн за загубили всичките си 4 срещи до момента срещи европейски или световни шампиони, а все още на се отбелязвали на иберийците. Въпреки това, тима гледа напред изпълнен с оптимизъм и както каза треньора Зауг пред официалният сайт на УЕФА: "Добре е, че притежавал "гладни" играчи!."

Томас Бек, Кристоф Биедерман, Бенжамин Фишър и Волфганг Киебер не бяха включени в състава на Зауг, докато Стефан Бушел страда от вирус. Петер Йехле, Франц Бургмейер и Рони Бушел са в групата за мача, както и Давид Хаслер и Бенждамин Бушел.

След като спечели Световната купа с Испания през това лято в Южна Африка, треньора Висенте дел Боске със сигурност би бил определен за един от най-добрите треньори в целия свят. Въпреки това, 59-годишният селекционер не се надява успеха на тима през това лято да се отрази на играчите и те да не се представят на ниво на квалификациите за Евро 2012. "Трябва да селектираме най-добрите си играчи и трябва да гледаме сериозно към Европейското първенство. Трябва да бъдем оптимисти. Не искам да затварям врата пред никого и всеки играч, който не е бил повикан трябва да остане с надеждата, че един ден това може да му се случи. След като станахме световни шампиони трябва да подържаме това си ренюме през цялото време. Сигурен съм, че Лихтенщайн няма ни улеснят," сподели Висенте дел Боске.

Халфовете на Ла Фурия Шави Мартинес и Хуан Мата им беше позволено да играят при младежите, докато централният защитник Раул Албиол е аут за двубоя поради контузия в глезена. Карлес Пуйол е с тежка травма и вероятно ще бъде заменен от Начо Монреал. Фернандо Торес, Аднрес Иниеста и Пепе Рейна се завръщат в състава, след като им беше дадена почивка при контролата с Мексико през август.

Според мен Испания няма да има проблеми срещу Лихтенщайн и ще си тръгне с 3-те точки.

Прогноза: Лихтенщайн - Испания 0:5

Последни 5 изиграни срещи:

Лихтенщайн:

09 септември Лихтенщайн - Финландия 1:1 (Квалификация за СП 2010)
10 октомври Лихтенщайн - Азербайджан 0:2 (Квалификация за СП 2010)
14 октомври Лихтенщайн - Уелс 0:2 (Квалификация за СП 2010)
14 ноември Хърватия - Лихтенщайн 5:0 (Приятелски мач)
11 август Исландия - Лихтенщайн 1:1 (Приятелски мач)

Испания:

29 юни Испания - Португалия 1:0 (СП 2010, 1/8-финал)
03 юли Парагвай - Испания 0:1 (СП 2010, 1/4-финал)
07 юли Германия - Испания 0:1 (СП 2010, 1/2-финал)
11 юли Холандия - Испания 0:1 (СП 2010, Финал)
11 август Мексико - Испания 1:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Лихтенщайн - Испания

4 мача
0 победи за Лихтенщайн
0 равенства
4 победи за Испания
Голова Разлика: 13:0 за Испания


Коефициенти от bet365:
Лихтенщайн - 41.00
Равен - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129