Марадона: Съдиите помогнаха на Испания и Гремания, за да стигнат дотук


Н. Гавазов

Марадона: Съдиите помогнаха на Испания и Гремания, за да стигнат дотук

Старши треньорът на националния отбор на Аржентина Диего Марадона часове преди четвъртфиналната среща от Световното първенство по футбол с Германия засили напрежението, заявявайки, че Бундестима и Испания се класираха на този етап на турнира с помощта на „ужасяващо" съдийство, съобщава АР. Както е известно, съперникът на латиноамериканците в съботната среща се възползва след решението на рефера Ларионда да не зачете гола на Лампард, след който не се знаеше как би завършил двубоя. А от своя страна Испания се възползва от гола на Давид Вия във вратата на Португалия, който стана след засада.

„Съдиите бяха много плахи в тези срещи. Ощетиха Англия и Португалия, и сега техните съперници са тук благодарение на ужасяващи съдийски грешки. Да се надяваме, че подобни неща няма да се случат срещу нас", заяви Марадона в интервю за El Ojo.

Futbol - TV напомня обаче, че и Аржентина в осминафиналната среща срещу Мексико бе подпряна от главния съдия на мача италианеца Розети, който зачете първия гол на Карлос Тевес, след като нападателят бе в засада.

 

  Сподели
124