Холандия няма да допусне грешката на Италия


Т. Михайлов

Холандия няма да допусне грешката на Италия

Холандия - Словакия
Стадион: "Мозес Мабхида", Дърбан
Дата: 28.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)



Холандия ще се изправи срещу Словакия в петия осминафинал на Мондиал 2010. в този изцяло европейски сблъсък “лалетата” са фаворити, но страната-дебютант на световни финали показа, че не случайно е в ЮАР, изхвърляйки шампионът на планетата Италия.

Холандия извърши тотален десант в Група Е, където подред победи Дания, Япония и Камерун, вкарвайки 5 и допускайки само 1 гол. Освен, че бяха безпощадни футболистите на Берт ван Марвайк сякаш не разкриха целия си потенциал, което означава, че са запазили сили за плейофите. Там където обикновено умира холандката мечта за спечелване на най-ценния трофей във футбола. На миналият шампионат именно 1/8-финалът бе последният мач за “оранжевите”. Спря ги Португалия след победа с 1:0.

Първото участие на Словакия на Световно първенство ще се запомни. Дебютантите не само, че преминаха през груповата фаза, но изхвърлиха и един от големите фаворити за трофея и действащ световен шампион Италия. В най-драматичния мач досега възпитаниците на Владимир Вайс разпиляха отбраната на “скуадра адзура”, вкарвайки 3 попадения и успяха да удържат финалния напор на италианските нападатели и да предотвратят отбелязването на трети гол, който щеше да е фатален. В същото време и късметът бе със Словакия, тъй като лидерът Парагвай направи равен с Нова Зеландия, който също имаше амбиции за участие в следващия етап.

Двата отбора не са се срещали след разделянето на Чехословакия на Чехия и Словакия. Преди това обаче съюзната република има доста по-добри показатели от Холандия в преките мачове, макар че “лалетата” са достигнали до два световни финала, а Чехословакия до един.

Берт Ван Марвайк няма наказани футболисти. Най-добрата новина за него е, че ще може да заложи на възстановения Ариен Робен, който се появи като резерва срещу Камерун и веднага показа своята класа. Ако крилото на Байерн започне като титуляр Рафаел ван дер Ваарт ще остане на пейката. Грегори ван дер Виел пък ще заеме мястото си в защитата за сметка на Буларуз.

Халфът на словаците Ждено Щърба е наказан за натрупани жълти картони. Това е голяма загуба за тима на Владимир Вайс, който ще опита да запълни дупката, използвайки своя син. Основна фигура в атаката ще бъде палачът на Италия Витек, който ще бъде подпомаган от Йендришек.

Стабилната игра, която показва Холандия не дава съмнение кой е фаворитът. Словакия обаче показа, че не се плаши от колосите. И все пак състоянието на победената от нея Италия бе плачевно. В същото време стегнат тим като Парагвай победи словаците с лекота. За Холандия ще е малко по-трудно с оглед по-голямото психологическо натоварване във фазата на плейофите. Резултатът в края на мача обаче ще е същият – 2:0.
 

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

01 юни Холандия - Гана 4:1 (Приятелски мач)
05 юни Холандия - Унгария 6:1 (Приятелски мач)
14 юни Холандия - Дания 2:0 (СП 2010, Група Е)
19 юни Холандия - Япония 1:0 (СП 2010, Група Е)
24 юни Камерун - Холандия 1:2 (СП 2010, Група Е)

Словакия:

29 май Словакия - Камерун 1:1 (Приятелски мач)
05 юни Словакия - Коста Рика 3:0 (Приятелски мач)
15 юни Нова Зеландия - Словакия 1:1 (СП 2010, Група F)
20 юни Словакия - Парагвай 0:2 (СП 2010, Група F)
24 юни Словакия - Италия 3:2 (СП 2010, Група F)


Досегашни срещи

Холандия – Словакия

Не са се срещали досега

Холандия - Чехословакия

9 мача
2 победи за Холандия
1 равенство
6 победи за Чехословакия
Голова Разлика: 17:8 за Чехословакия


Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.44
Равен - 4.20
Словакия - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155