Сърбия ще се класира за осминафилите след победа над Австралия


Н. Гавазов

Сърбия ще се класира за осминафилите след победа над Австралия

Австралия - Сърбия
Стадион: "Мбомбела Стейдиъм", Нелспройт
Дата: 23.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Хорхе Ларионда (Уругвай)


В среща от група D на Световното първенство по футбол излизат два отбора, които в по-голяма или по-малка степен запазват своите шансове за класиране в следващата фаза на турнира. Очакванията обаче за Австралия не са много големи, още повече, че „кенгурата" не показаха кой знае какво, за да ни убедят, че заслужават участие на осминафинал. В момента отборът е на последно място в групата с една точка и задължително се нуждае от победа срещу Сърбия и благоприятно развитие на резултата в срещата Гана - Германия.

Във втората си среща от турнира, австралийците показаха много твърдост и въпреки, че останаха с човек по-малко заради червения картон на Кейхил във 24 минута, успяха да постигнат равенство 1:1, което е успех за хората на треньора Вербеек.


За разлика от Австралия, нашите западни съседи държат съдбата си в своите ръце. В момента Сърбия е на трето място в класирането с еднакъв брой точки с Германия и една по-малко от Гана и всичко, което хората на Радомир Антич трябва да сторят срещу „кенгурата" е да победят, което ще бъде достатъчно за класирането им за следващата фаза, независимо как ще завърши другата среща в групата.

На старта си на Световното първенство сърбите показаха добра игра срещу футболистите от Гана въпреки, че останаха с човек по-малко и загубиха след една злощастна дузпа в самия край на мача. Срещу Германия „плавите" излязоха пределно мобилизирани и в много емоционален и динамичен мач постигнаха така жадуваната победа, което им дава увереност за класиране на осминафинал.

За Австралия отпадат Крейг Мур и Хари Кюъл, които са наказани, както и Винс Грела, който е контузен. Схемата, която ще избере Вербеек ще бъде 4-5-1 с Кейхил като единствен нападател, но със сигурност ще бъде подпомаган от Брешано и Емертън, както и от Холман.

Радомир Антич няма проблеми с наказани или контузени футболисти и ще може да разчита на цялото си войнство. Лукович, който бе изгонен в първия мач срещу Гана се завръща в центъра на отбраната, където заедно с Видич ще оформи двойката централни защитници. Начело на атаката ще бъдат най-вероятно Жигич и Лазович, но при всички положения ще имат подкрепата на Краасич и Йованович.

В този мач фаворит е отборът на Сърбия, въпреки, че тимът няма добри резултати срещу неевропейски отбори на Световни първенства. В същото време Австралия никога не е печелела петте си мача срещу европейски отбори, губейки четири от тях, без да вкара и един гол. Въпреки всичко, ако сърбите подходят към срещата самонадеяно, със сигурност ще бъдат наказани и срещата може да се превърне в кошмар за тях. Но пък съм сигурен, че Радомир Антич ще успее да мобилизира футболистите си, чиито качества са много по-добри от тези на своите съперници. Твърдо залагам за победа на Сърбия.

Прогноза за: Австралия - Сърбия 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Австралия:

24 май Австралия - Нова Зеландия 2:1 (Приятелски мач)
01 юни Австралия - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни САЩ - Австралия 3:1 (Приятелски мач)
13 юни Германия - Австралия 4:0 (СП 2010)
19 юни Гана - Австралия 1:1 (СП 2010)

Сърбия:

29 май Нова Зеландия - Сърбия 1:0 (Приятелски мач)
02 юни Полша - Сърбия 0:0 (Приятелски мач)
05 юни Сърбия - Камерун 4:3 (Приятелски мач)
13 юни Сърбия - Гана 0:1 (СП 2010)
18 юни Германия - Сърбия 0:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Австралия - Сърбия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Австралия - 4.00
Равен - 3.60
Сърбия - 1.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183