Чили и Швейцария ще оставят всичко за последния ден


Т. Михайлов

Чили и Швейцария ще оставят всичко за последния ден

Чили - Швейцария
Стадион: "Нелсън Мандела Бей", Порт Елизабет
Дата: 21.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Халил Ибрахим Ал Гамди (Саудитска Арабия)


Чили и Швейцария малко изненадващо са на върха в Група Н на Мондиал 2010, но и двата отбора стартираха с победи. Сега им предстои мач, който може да класира единият тим за 1/8-финалите. Напрежението ще е върху южноамериканците, които в последния кръг играят с фаворита в групата Испания. “Кръстоносците” срещат аутсайдера Хондурас и ще имат право на поправителен при грешка сега.

Чили показа много идеен и нападателен футбол в мача си с Хондурас и резултатът от 1:0 лъже. “Ла Роха” заслужаваше да вкара повече голове във вратата на карибската държава, но малшанс споходи нападателите. Така се получи обаче, че победата на Швейцария над Испания не е много изгодна  за тима на Марсело Биелса. Ясно е че европейският шампион няма да се откаже и ще търси задължителен успех срещу Чили в края, за да не се посрами. Затова и успехът за Чили е много по-важен.

Швейцария хвърли една от големите бомби до този момент в Световното първенство, побеждавайки фаворита на букмейкърите за световната титла Испания. По-важното е, че “кръстоносците”го направиха с много правилна игра в защита. Тактически гений на Отмар Хитцфелд ограничи до крайна степен атомната мощ на “Ла Фурия” и бурята се разбиваше някъде пред наказателното поле на алпийците. Една греда на Алонсо от далечно разстояние бе най-опасното положение, а при контраатаките си швейцарците можеха да вкарат още 2 гола.

Новините от лагера на Чили са повече от добри. Нападателят Умберто Суасо може да се завърне в игра, след като контузията му е отшумяла. При това положение Хорхе Валвидия ще остане на пейката.

Защитникът Филип Сендерос отпада за мача, тъй като се контузи твърде рано в мача с Испания. Фон Берген го замести блестящо и опасенията, че след излизането му от игра защитата ще рухне не се сбъднаха. Алекс Фрей и Валон Бехрами са възстановени, но може би няма да стартират.

До този момент южноамериканските представители правят страхотно световно първенство. Аржентина е най-убедителният тим от големите фаворити, а Уругвай, Парагвай и Бразилия са много близо до фазата на директните елиминации. Чили също стартира с победа. На фона на това представяне европейските нации бледнеят, макар да са много повече на брой в ЮАР. Защитата на Швейцария обаче е силна и за тима на Биелса ще е трудно да я преодолее. Равенство ще остави интригата за накрая.

Последни 5 изиграни срещи:

Чили:

16 май Мексико - Чили 1:0 (Приятелски мач)
27 май Чили - Замбия 3:0 (Приятелски мач)
30 май Чили - Северна Ирландия 1:0 (Приятелски мач)
31 май Чили - Израел 3:0 (Приятелски мач)
16 юни Хондурас - Чили 0:1 (СП 2010)

Швейцария:

14 ноември Швейцария - Норвегия 0:1 (Приятелски мач)
03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
01 юни Швейцария - Коста Рика 0:1 (Приятелски мач)
05 юни Швейцария - Италия 1:1 (Приятелски мач)
16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Чили - Швейцария

3 мача
1 победа за Чили
0 равенства
2 победи за Швейцария
Голова Разлика: 7:6 за Швейцария


Коефициенти от bet365:
Чили - 2.30
Равен - 3.10
Швейцария - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142