ЮАР и Уругвай ще запишат нов хикс


Т. Михайлов

ЮАР и Уругвай ще запишат нов хикс

ЮАР - Уругвай
Стадион: "Лофтус Версфелд", Претория
Дата: 16.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Първите мачове в 8-те групи отминават и идва ред рулетката да се завърти отново като домакина ЮАР играе с Уругвай много важен двубой за развитието на група А. И двата тима записаха равенства на старта, което завърза изключително много интригата.

Бафана Бафана бе близо до успех над Мексико в първия си двубой като водеше 5 минути преди края с фамозен гол на Чабалала, но Рафа Маркес открадна точката за “ацтеките”. Началото на двубоя бе трудно за момчетата на Дунга, вероятно заради голямото напрежение, но с течение на мача те се отпуснаха и заиграха добре в атака, показвайки бърз футбол. В последния си мач ЮАР среща Франция като най-вероятно именно тази среща ще бъде с най-голямо значение.

Уругвай излезе в мача с Франция с намерение да спечели, но пропуски на Форлан не позволиха това да се случи. Преди срещата имаше опасения, че защитата на тима не е стабилна, но звездите на “петлите” трудно застрашаваха Муслера. До тук южноамериканските отбори показват най-висока успеваемост като Аржентина и Бразилия записаха победи, а  Парагвай подобно на “урусите” престижен хикс, н ос Италия. Това показва, че тимовете от тази част на света няма защо да се притесняват срещу който и да е съперник.

Отборите на ЮАР и Уругвай са се срещали само два пъти досега. През 2007 в приятелски мач те завършват при нулево равенство. През 1997 играят помежду си в Купата на Конфедерациите, а южноамериканците триумфират с 4:3.

Треньорът на домакините Карлош Дунга вероятно няма да прави големи промени в стартовия състав като все пак е по0-вероятно да видим Цепо Масилела още от началните минути, а не като резерва както в първия мач.

Уругвайският селекционер Оскар Табарес също няма да прави промени. Той обаче не може да разчита на Лодейро, който влезе като резерва срещу Франция и бързо си изкара червен картон.

Със започването на втория кръг мачове вероятно ще е спаднало и напрежението при повечето тимове и ще видим по-концентрирана и най-вече резултатна игра. За ЮАР и Уругвай това също важи, макар че тук по-важно е мачът да не бъде загубен. В тази група всичко ще се реши в последния ден. Едно е сигурно, звукът от вувузелите, този път в Претория, ще е изключително мощен. 

Последни 5 изиграни срещи:

ЮАР:

27 май ЮАР - Колумбия 2:1 (Приятелски мач)
31 май ЮАР - Гватемала 5:0 (Приятелски мач)
05 юни ЮАР - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни Замбия - ЮАР 1:1 (Шампионат на Африка)
11 юни ЮАР - Мексико 1:1 (СП 2010)

Уругвай:

15 ноември Коста Рика - Уругвай 0:1 (Квалификация за СП, Бараж)
19 ноември Уругвай - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП, Бараж)
03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
27 май Уругвай - Израел 4:1 (Приятелски мач)
11 юни Уругвай - Франция 0:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

ЮАР - Уругвай

2 мача
0 победи за ЮАР
1 равенство
1 победа за Уругвай
Голова Разлика: 4:3 за Уругвай


Коефициенти от bet365:
ЮАР - 3.00
Равен - 3.25
Уругвай - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190