Марадонци ще постигнат успех срещу Нигерия


П. Пенков

Марадонци ще постигнат успех срещу Нигерия

Аржентина - Нигерия
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 12.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Във втори ден от Мондиала отбора на Аржентина се изправя срещу Нигерия в двубой от група B. Нека първо да разгледаме нападателите, които ще се на разположение на Диего Марадона. Най-добрият футболист в света - Лионел Меси, Диего Милито, който спечели финала на Шампионската лига с Интер, 70-милионната звезда на Манчестър Сити - Карлос Тевес и нападателя на Реал Мадрид Гонсало Игуаин, който отбеляза 29 гола през измналия сезон в Примера дивисион. И накрая остана Серхио Агуеро, който спечели Лига Европа с тима на Атлетико Мадрид. Впечатляващо, нали? Тогава защо тима изпитваше толкова трудности при клилификациите за Южна Африка, след като завършиха на четвъртото място в южноамериканския регион. Отговорът вероятно се крие в треньора. Марадона е един от най-добрите футболисти на всички времена, но и малък опит като треньор. Като играч той притежаваше качества, които не притежават най-големите треньори сега. Под ръководството на Марадона Аржентина е дефанзивно слаба и изцяло разчита на звездите си.

Характерна особеност на всички последни победители на Световно първенство е, че притежават едни от най-добрите защитници. През 2006 година Италия разчиташе на Фабио Гросо и Джанлука Дзамброта. През 2002 година за Бразилия това бяха Роберто Карлуш и Кафу, а през 1998 година Франция ес позоваваше основно на таланта на Лилиан Тюрам и Биксан Лизаразю. Тогава можем да видим, че в състава на Аржентина няма един краен защитник, който е от свеотна класа. Вместо това поста ще бъде зает от Никола Бурдисо и Никола Отамедни, който по принцип са централни защитници.

В отбора на Аржентина няма контузени играчи преди първата им среща от Мондиала. Състава проведели добра подготвка, като появилите се спекулации свързани с евентуална контузия на звездата Лионел Меси бяха отречени от тима.

Националният селекционер на Нигерия Ларс Лагербак има доста опит на Световни първенства. Скорошното му назначаване като треньор на Супер Орилите, Лагербак трябва в краткосрочен план да покаже опита си с цел да се създаде един талантлив отбор. Той наистина не е разполагал с време за да промени тима, който разочарова в турнира за Купата на африканските нации, въпреки, че достигнаха до полуфинал. Шведът се надява да постгине повече от това постижение именно на Световното първенство в Южна Африка.

Нигерия притежава доста ефективни нападатели, включително Обафеми Мартинс и Якуби Айегбени. Но тима се бореше да създава положения в атакуващ план, като според някой причината за това се крие в халфовата зона на Супер Орлите. Този проблем се засили още повече, след като Джон Оби Микел се контузи. Но според някой дори той не представлява правилното решение на проблеми и Лагербак ще трябва да използва качествата си на треньор за да създаде един отбор, който ще действа силно в атакуващ план.

Смятам да прогнозирам успех на Аржентина, като вероятно ще станем свидетели на доста атрактивен футбол,  предвид бързия и техничен футбол, който "изповядват" и двата отбора.

Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

27 януари Аржентина - Коста Рика 3:2 (Приятелски мач)
11 февруари Аржентина - Ямайка 2:1 (Приятелски мач)
03 март Германия - Аржентина 0:1 (Приятелски мач)
06 май Аржентина - Хаити 4:0 (Приятелски мач)
24 май Аржентина - Канада 5:0 (Приятелски мач)

Нигерия:

30 януари Нигерия - Алжир 1:0 (Купа на Африканските нации)
03 март Нигерия - Конго 5:2 (Приятелски мач)
25 май Нигерия - Саудитска Арабия 0:0 (Приятелски мач)
30 май Нигерия - Колумбия 1:1 (Приятелски мач)
06 юни Нигерия - Северна Корея 3:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Аржентина - Нигерия

4 мача
2 победи за Аржентина
1 равенство
1 победа на Нигерия
Голова Разлика: 5:4 за Аржентина


Коефициенти от bet365:
Аржентина - 1.50
Равен - 3.80
Нигерия - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173