Мондиал 2010 ще започне с равенство


Н. Гавазов

Мондиал 2010 ще започне с равенство

ЮАР - Мексико
Стадион: "Сокър Сити", Йоханесбург
Дата: 11.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)


И така, Световната купа вече е тук! След четири години пауза, най-големият спортен турнир в света се завръща отново. Истински празник за любителите на най-популярния спорт в света ще бъде следващият един месец, а огромна наслада очаква и стотиците милиони привърженици на този велик спорт - Цар Футбол пред телевизионните екрани! Какво по-хубаво от това да се насладим на изявите на футболистите, придобили правото да участват в това най-голямо спортно събитие в света. 32 отбора преминаха през ситото на квалификациите, за да могат да видят слънцето на Африка и да осъществят мечтата си - нещо недостижимо за повечето футболисти по света. Тук, на Мондиал 2010 ще бъде в крайна сметка венеца на подготовката на всеки един футболист, тим и треньорски щаб.

Стартът на футболният празник както винаги започва със срещата на страната - домакин. В случаят това ще бъде двубоят Южна Африка - Мексико. И двата отбора се намират в група А, в компанията на Франция и Уругвай, което означава, че един лош резултат в първият двубой, може да попречи на плановете за добро представяне и да бъде фатално за цялостната кампания на Мондиал 2010.

ЮАР е сравнително нов член на голямото семейство на ФИФА и в първите квалификации в които участва беше през 1994 година. През 1998 и 2002 година националният отбор се класира на финалите на Световното първенство, но тимът не успя да прескочи груповата фаза на турнира.

В последните две години националната гарнитура на Южна Африка претърпя много критики, най-вече поради лошото си представяне в приятелските мачове миналата година, както и в квалификациите за Купата на африканските нации. В последните месеци обаче нещата за „Бафана Бафана" се промениха и тимът е 12 мача без загуба, а след победите над Колумбия, Дания, Гватемала феновете са заредени с оптимизъм за добро представяне и излизане от групите. Ако все пак това не стане, ЮАР ще бъде първата страна - домакин отпаднала в груповата фаза на турнира.

Противникът , който ще се опита да развали празника на домакините е Мексико - страна с горещ футболен темперамент и добри традиции в най-великата игра. Най-доброто представяне на мексиканците на Световните първенства е през 1970 и 1986, когато достигнаха до четвъртфиналите, като и двата пъти турнирите се проведоха на мексиканска земя.

Кампанията за Мондиал 2010 не започна добре за Мексико след като тимът загуби от САЩ, Хондурас и Салвадор, но след това нещата се стабилизираха и в крайна сметка завършиха добре - второ място в групата, на точка след САЩ.

В подготовката си в навечерието за турнира в ЮАР, хората на Хавиер Агире загубиха от Англия и Холандия, но постигнаха победи над Сенегал, Ангола, Чили и впечатляваща такава над световния шампион Италия. Целите на тима са излизане от груповата фаза, а след това каквото стане. Комбинацията от добри играчи и опита на Агире, може да направи надеждите на Мексико за добро представяне реални.


Най-голямата изненада за състава на Южна Африка е отпадането на Бени Макарти от групата за мача. На негово място - на върха на атаката се очаква да започне срещата Катлего Мпфела. В центъра на защитата ще застанат Твала и Хумало, а големите надежди на домакините се свързват с опитния Пинааар, който направи чудесен сезон за своя Евертън.

За Мексико, на вратата най-вероятно ще застане Гийермо Очоа, а пред него двойката централни защитници ще оформят Осорио и Маркес. Заедно с бившия футболист на Барселона Дос Сантос и новият играч на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес, Мексико са в състояние да направят труден живота на домакините и не трябва никак да се изненадваме, ако в петък единият от голмайсторите стане именно Ернандес.

Как би завършил този мач? Първият мач от турнира винаги е най-трудно да предскажем ( спомнете си Сенегал - Франция). Всеки един от двата съперника би могъл да спечели срещата и тръпката от изненадата прави този спорт толкова интересен и популярен. Бързите и пробивни нападатели на Мексико срещу амбицираните домакини, подкрепени от 89 000 фанатизирани фенове. Въпреки, че по-голяма част от специалистите предричат победа за „Бафана, Бафана", аз ще заложа на равният резултат.


Последни 5 изиграни срещи:

ЮАР:

16 май ЮАР - Тайланд 4:0 (Приятелски мач)
24 май ЮАР - България 1:1 (Приятелски мач)
27 май ЮАР - Колумбия 2:1 (Приятелски мач)
31 май ЮАР - Гватемала 5:0 (Приятелски мач)
05 юни ЮАР - Дания 1:0 (Приятелски мач)

Мексико:

16 май Мексико - Чили 1:0 (Приятелски мач)
24 май Англия - Мексико 3:1 (Приятелски мач)
26 май Холандия - Мексико 2:1 (Приятелски мач)
30 май Мексико - Гамбия 5:1 (Приятелски мач)
03 юни Италия - Мексико 1:2 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

ЮАР - Мексико

3 мача
1 победа за ЮАР
0 равенства
2 победи за Мексико
Голова Разлика: 9:4 за Мексико


Коефициенти от bet365:
ЮАР - 2.75
Равен - 3.25
Мексико - 2.62

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195