Анелка: Добре е, че никой не слага в сметките Франция


Н. Гавазов

Анелка: Добре е, че никой не слага в сметките Франция


Нападателят на Челси и националният отбор на Франция Никола Анелка смята, че трагичното представяне на „петлите" в контролите може да се окаже преимущество за отбора в ЮАР.Както е известно, Франция не се представи с най-добрият си образ и записа загуба от Китай, равенство с Тунис и постигна много трудна победа над Коста Рика. Отделно от това, в груповата фаза на квалификационният турнир за класиране за Мондиала, отборът на Доменек се класира втори след Сърбия и доби право да играе в Южна Африка след скандален гол постигнат след игра с ръка на Тиери Анри. Всички смятат, че Франция, която стана световен шампион през 1998 година и игра финал през 2006 не е фаворит.

Анелка, който за първи път ще играе на Световно първенство, смята, че неубедителните резултати могат да провокират успех по-късно.

„Мисля, че нашият отбор е силен, просто в отбрана не показваме цялата си сила - и много си мислят, че няма да достигнем далече. Но във футбола никога не знаеш как ще завърши една среща. Всичко е възможно да се случи", цитира официалният сайт на Челси Анелка.

„Ако победим в първите си два мача нашата увереност ще се върне и след това можем да играем така, както ние искаме. Ние играем добре когато го няма напрежението: всеки път когато сме подложени под натиск не показваме добър футбол", продължава нападателят на Франция и на Челси.
„Така, че това е може би за добре, че никой не ни слага в никакви сметки. Нека изчакаме и тогава да видим как ще завърши всичко", завършва Анелка.

Както е известно, Франция започва борбата срещу Уругвай в петък 11 юни, а след това следват мачове срещу Мексико и домакините.

 

  Сподели
198