Анонс на по-интересното от Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на по-интересното от Лига Европа

Мидтиланд - Манчестър Юнайтед
Стадион: "МХ Арена", Хернинг
Дата: 18.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Артур Соарес Диас (Португалия)

Манчестър Юнайтед ще пътува до Дания за един мач, който вероятно няма да иска да изиграе. Тимът вече губи шансове за Топ 4 в Англия, и Лига Европа е единствения шанс за злато, но здравословното състояние в клуба е по-лошо от всякога.

12 от футболистите на гостите са аут от срещата - Люк Шоу, Ашли Йънг, Маркос Рохо, Матео Дармиан, Бастиан Швайнщайгер, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Аднан Янузай, Гилермо Варела, Маруан Фелаини, Бортуик-Джаксън и капитанът Уейн Рууни, който изглежда ще е контузен дълготрайно.

Домакините не са играли в официална среща от началото на декември и вероятно не са в топ форма, но пък здравето е отлично. В последните си 10 мача обаче тимът спечели само веднъж и това изглежда ще е оспорвана среща с оглед този факт и ситуацията при гостите. В старта на сезона този отбор елиминира Саутхемптън.

Прогноза: Мидтиланд - Манчестър Юнайтед 1:1

 

Виляреал - Наполи
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 18.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Бас Нийхаус (Холандия)

Виляреал загуби само една среща у дома в локалната лига и Европа. Тази прекрасна форма трябва да притесни гостите от Италия, които имат някои проблеми на гости.

В тази среща Наполи идва след като загуби от Ювентус с 1:0 през уикенда. Тимът обаче постигна осем поредни победи преди това поражение. Маурисио Сари има цял здрав състав, от който да избере постройката си, но босът трябва да мисли и за Милан в идния кръг в Серия А. 

Домакините имат обигран състав за Лига Европа и сега не могат да разчитат само на Асеньо, Баили, Адриан и Самуел. Очаква се Солдадо, Бакамбу, Денис Суарес и дос Сантос да играят.

Наполи спечели и двата мача с този опонент през 2011-та година, с 2:0. От тогава обаче и двата отбора прогресираха и не са се срещали дори в приятелски мач.

Прогноза: Виляреал - Наполи 1:0

 

Фиорентина - Тотнъм
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 18.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)

След победа с 2:1 над Интер през уикенда Фиорентина вече няма загуба в пет поредни мача във всички турнири, като спечели на три пъти. Всички победи дойдоха именно пред домакинската публика на тима, който ще иска феновете отново зад гърба си в този важен мач.

Тотнъм спечели последните си шест мача във всички състезания и така се намира на две точки от върха във Висшата лига на Англия. Маурисио Почетино заяви, че ще се отнесе сериозно и към Лига Европа, но надали се е надявал да се нареди сред основните претенденти за локалната титла в Англия в този момент, което може да го накара да се замисли.

Двата отбора са в добро здраве, като само Фертонген и Лорис липсват за гостите поради травми. Въпреки това гостите са твърде силни за своя съперник на хартия. Пътуването и желанието на Почетино за почивка на ключови играчи може да даде шанс на домакините.

Прогноза: Фиорентина - Тотнъм 1:2

 

Аугсбург - Ливърпул
Стадион: "ВВК Арена", Аугсбург
Дата: 18.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Фернандес Борбалан (Испания)

Аусбург се намираше в прекрасна форма, но серията от срещи без загуба бе прекратена и сега тимът регистрира две поредни поражения преди този важен мач. 

Ливърпул изглеждаше в стихията си през уикенда със Стъридж, Кутиньо и Фирмино на терена едновременно, като те спомогнаха за победата с 6:0 над Астън Вила. След това прекрасно представяне Клоп може да заложи на същите хора за този мач с оглед поддържане на формата. Лалана, Ингс, Гомес и Алън остават контузени в тима, а под въпрос са Ловрен и Шкъртел, но информациите са, че младокът Дани Уорд може да направи дебют.

Домакините имат някои проблеми с ключови играчи и това може би оправдава формата и последните резултати. Клоп може да започне спокойно срещата с отслабен състав и да задържи големите си оръжия в на пейката, в случай че те трябва да спасяват положението.

Прогноза: Аусбург - Ливърпул 1:2

 


Борусия Дортмунд - Порто
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Лука Банти (Италия)


Фаворитът в група „С" Борусия Дортмунд неочаквано завърши на 2-ото място в крайното класиране. „Жълто-черните" финишираха с 10 точки, след като в последните си два мача инкасираха две поредни загуби от ПАОК и победителя в групата ФК Краснодар. За настоящия двубой треньорът на вестфалци Томас Тухел ще умува до последно за Гюндоган, Шахин, Бендер и Вайденфелер са с травми и по всяка вероятност ще пропуснат първата среща.

Отборът на Порто също подобно като своя опонент финишира с две поредни загуби, но в групите в Шампионската лига, които изхвърлиха „драконите" от надпреварата за сметка на украинския първенец Динамо Киев. Това доведе и до смяната на Хулен Лопетеги и сега начело на португалския гранд е Жозе Пешейро. „Драконите" със сигурност ще гледат да постигнат добър турнирен резултат на един от най-негостоприемните стадиони в цяла Европа. Отсъстващи за гостите са наказаните Данило и Макси Перейра.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Порто 2:1


Спортинг Лисабон - Байер Леверкузен
Стадион: "Жозе Алваладе", Лисабон
Дата: 18.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)


Спортинг Лисабон се класира трудно, но заслужено във фазата на директните елиминации. „Лъвовете" от столицата на Португалия завършиха на 2-ро място в група „Н", където в последния мач от нея в директен двубой у дома победиха с 3:1 Бешикташ. Сега препятствието пред играчите на Жорже Жесуш е много по-сериозно. Добрите новини за домакините са, че в отбора няма контузени или наказани футболисти.

Байер Леверкузен записа не особено убедително представяне в Шампионската лига, където „аспирините" отпаднаха драматично заради преките двубои срещу Рома. Германският клуб завърши с идентични показатели с „вълците", че дори с по-добра голова разлика, но римляните нанесоха една от двете загуби за хората на Роджър Шмид в надпреварата, която се оказа решаваща. Проблемите пред Байер преди визитата в Лисабон са свързани с контузиите на Арангис, Бендер, Крузе и голмайстора Чичарито. Кампи пък е наказан.

Байер и Спортинг са се изправяли четири пъти до момента един срещу друг. Всичките мачове между опонентите са от груповата фаза на Шампионската лига, където немският клуб може да се похвали с три успеха и само едно реми. Спортинг все още няма официална победа над „аспирините".

Прогноза: Спортинг Лисабон - Байер Леверкузен 1:1

 

Севиля - Мьолде
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 18.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)

Севиля е действащ носител на Купата и рекордьор по спечелени турнири. Андалусците започнаха в Шампионска лига, но заеха трето място в групата на смъртта, като едва в последния кръг след победа над Ювентус успяха да изпреварят Борусия Мьонхенгладбах. Що се отнася до Испания, там Севиля е пети в класирането и успя да се класира за финала за Купата на страната.

Мьолде е откритието на груповата фаза на Лига Европа. Норвежците заеха първо място в група с Аякс, Фенербахче и Селтик, като преди старта на турнира букмейкърите определяха скандинавците като абсолютни аутсайдери.

В този мач фаворитът е ясен. Не бива да имаме никакви съмнения в класата на испанците, освен това отборът на Унай Емери играе ефективно на "Рамон Санчес Писхуан", а последното е, че гостите пристигат без игрова практика, тъй като първенството на страната завърши през ноември.

Прогноза: Севиля - Мьолде 3:0

 

Валенсия - Рапид Виена
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 18.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)

Валенсия игра в групите на Шампионска лига и имаше шансове да продължи напред, но неочаквано пропусна пред себе си белгийския Гент. Вероятно това е основната причина за треньорската смяна, но при Гари Невил нещата придобиха катастрофален размер - първата победа на "прилепите" дойде след два месеца работа на "Местая".

Рапид стигна до тук като победител в своята група в Лига Европа, където бяха още Виляреал, Динамо Минск и Витория. Австрийците играха стабилно, като срещу конкурента Виляреал допуснаха загуба в Испания и записаха победа у дома. Във вътрешното първенство Рапид дели първото място със Залцбург и също показва стабилна игра, като през уикенда тимът спечели с 3:0 дербито с Аустрия.

Много любопитен сблъсък. Гостите се намират в добра форма, докато домакините изпитват проблеми. От друга страна никой няма да чака Гари Невил два месеца в Лига Европа. Още повече, че турнирът е последен шанс да бъде спасен сезонът. Вероятно ще видим два мотивирани отбора, което ще направи мача много интересен.

Прогноза: Валенсия - Рапид 2:1

 

Галатасарай - Лацио
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 18.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

Галатасарай не се намира в добра форма. Отборът жъне победи в Купата, но тотално се провали във вътрешното първенство, където е без победа в трети пореден мач, вземайки само точка в тях. Това смъкна "Чим Бом" на пето място в класирането и без шансове за място в Шампионска лига.

Лацо също се намира в тежка ситуация, след като спечели само един мач от последните си четири срещи. На практика римляните нямат шансове за евротурнирите догодина и единствената им възможност да играят в Европа е да спечелят Лига Европа.

Интересното около мача е, че Клозе и Подолски ще се изправят един срещу друг. Мирослав е голмайстор на Биндестима, а Лукас е трети в този рейтинг. Другото е, че домакините се заканиха да създадат "неповторима" атмосфера за гостите и да си осигурят резултат, който да ги прати в следващата фаза на Лига Европа. Статистиката сочи обаче, че Лацио е по-успешен в Европа, отколкото в Италия. Остава само да видим кое ще вземе връх - заканите на турците или статистиката.

Прогноза: Галатасарай - Лацио 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294