Анонс на втория кръг от осмина-финалите в Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на втория кръг от осмина-финалите в Лига Европа

Бенфика - Тотнъм
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 20.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

След победата си с 3:1 на "Уайт Харт Лейн", Бенфика е в изключително благоприятна позиция срещу един от отборите, които някои специалисти спрягаха сред фаворитите в тазгодишното издание на Лига Европа. Португалците нямат загуба у дома нито в Европа, нито в локалната си лига, а в последната си среща този отбор победи Насионал с 4:2.

Тотнъм се намира в много лош период и последните загуби понижиха самочувствието в тима. В неделя Арсенал победи шпорите минимално, а шансът именно този отбор да прекрати уникалния рекорд на Бенфика, е малък.

В състава на домакините единствено Силвио е наказан за срещата. Тотнъм има много проблеми. Доусън, Фертонген и Ламела със сигурност пропускат, а Кирикеш, Дембеле и Капу са поставени под въпрос. 

Домакините със сигурност показаха, че имат нужното да прогресират в турнира. Везните се накланят към 4-та поредна загуба на Тотнъм във всички турнири.

Прогноза: Бенфика - Тотнъм 2:1

 

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 20.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Фиорентина се намира в по-добрата позиция, след като успя да вземе 1:1 от "Ювентус Стейдиъм" в първия кръг. Този отбор обаче не може да разчита на стари лаври. Юве със сигурност ще се хвърли с всички сили в опит да подсигури четвърт-финално място.

Ювентус показа своя характер, когато изстрада минималната победа над Дженоа през уикенда. Едно пътуване до "Артемио Франки" обаче ще е много по-тежко и концентрацията трябва да е на ниво.

Хуан Куардадо пропусна първата среща с Юве в състезанието, защото бе на жълт картон от наказание, но сега е важно той да получи мястото си редом с Марио Гомес. Джузепе Роси и Матиас Фернандес са контузени, докато Йоакин, Хуан Варгас и Гонзало Родригес ще получат късни прегледи.

Антонио Конте има своите проблеми. Мирко Вучинич, Клаудио Маркисио и Андреа Барцали ще пропуснат със сигурност мача. Очакват се изследванията и на Симоне Пепе, Федерико Пелузо, Карлос Тевес и Себастиан Джовинко. Артуро Видал е на един картон от наказание.

Двата отбора ще заложат на предпазливостта тук, но с напредване на времето Ювентус ще трябва да рискува. Може би грешките в едната или другата защитни линии ще бъдат определящи за изхода от сблъсъка.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 1:1

 

Наполи - Порто
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 20.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Наполи няма загуба в 6 поредни срещи в локалната Серия А, и този отбор заяви силната си позиция за участие в Шампионска лига догодина. Рафаел Бенитес обаче се цели във втора поредна купа в Лига Европа. 

Порто понесе загуба през уикенда и формата в лигата им е понижена. Новия бос Луис Кастро изглежда ще се съсредоточи в Лига Европа, но всички усилия ще трябва да са в посока отстраняване на един от големите фаворити. 

За Наполи проблемите в състава са свързани с контузиите на Рафаел Кабрал, Хуан Сунига и Кристиан Маджо. Бехрами и Инсине са на картон от наказание.

Порто загуби вратаря Хелтон, който пропуска срещите до края на сезона. Абдулайе Ба пък няма право да играе тук, а наказан е Алекс Сандро. Ключовите Мангала и Мартинес са на жълт картон от наказание.

Сухата мрежа на Порто от първата среща може да се окаже доста важна тук, защото един ранен гол на гости ще принуди домакините да търсят цели 3 или повече голове за продължаване напред.

Прогноза: Наполи - Порто 2:1

 

Ред Бул Залцбург - Базел
Стадион: "Ред Бул Арена", Валс-Зиценхайм
Дата: 20.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

Австрийците успяха да вземат 0:0 на гости в Швейцария и така перфектният рекорд в Лига Европа тази година бе съхранен. Равенството в Базел означаваше, че Залцбург сложи край на поредица от 16 победи във всички турнири, но този отбор върна настроението си с победа 5:0 над Волфсбергер в австрийксата Бундеслига.

Базел пък победи Арау с 5:0 в локалната лига и също с добро настроение навлиза в този сблъсък. "Ред Бул Арена" е едно от най-трудните места за гостуване в последно време. От август 2012-та година този отбор загуби у дома си само веднъж, а в последите 14 срещи тук видяхме само победи за Залцбург. Това включва победите в Европа над Залгирис с 5:0, Елфсборг - 4:0, Стандарт Лиеж - 2:1, Есбьерг - 3:0 и Аякс - 3:1.

Базел няма победа на гости в Европа в последните 10 опита. Този отбор обаче пътува със знанието, че и равен ще класира напред клуба. Задачата срещу топ-реализатора в състезанието обаче няма да е лесна. Ред Бул има 21 гола в турнира, най-много от всички отбори.

Прогноза: Ред Бул Залцбург - Базел 2:0

 

Анжи Махачкала - АЗ Алкмаар
Стадион: "Сатурн", Раменское
Дата: 20.03.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Анжи Махачкала посреща Аз Алкмар в може би една от най-завързаните срещи-реванш от осминафиналите на Лига Европа. Преди седмица голът на Йохансон в 29-та минута на двубоя на холандска земя осигури минимална победа за домакините, оставяйки отворен сблъсъка.

Оттогава насам двата тима изиграха по един мач от вътрешните си първенства. Махачкаланци, които са аутсайдери във Висшата лига на Русия, проявиха воля при гостуването си на Спартак Москва и след като губеха с 0:2, успяха да докарат нещата до 2:2. АЗ от своя страна водеше като гост на Твенте, но отборът не само, че не успя да запази преднината си, но допусна гол в 90-та минута за загубата с 2:1.

Интересен мач, с оглед на това, че Анжи ще трябва да търси гол, което предполага, че домакините няма да играят затворено, както го направиха в Холандия. Това ще създаде предпоставки за по-бързи и опасни атаки на гостите, чиито състав е по-качествен и може да се възползва от най-малките грешки в отбраната на махачкаланци.

Прогноза за: Анжи - АЗ Алкмар 0:2

 

Виктория Пилзен - Олимпик Лион
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Дата: 20.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Шимон Марчинак (Полша)

Резултатът (4:1 за Олимпик) в първата среща между тези два отбора не отразява в пълна степен случилото - гостите от Чехия можеха да получат още 2-3 гола, но гредата и липсата на концентрация на французите попречиха на Виктория да се прибере в родината си с по-срамен резултат.

Лошата игра на пилзенци намери продължение през уикенда срещу Словашко, което окончателно отказа Виктория от каквито и да е Шампионски амбиции. Лион също загуби точки - срещу Монако - с тази разлика, че Олимпик игра добре, а трите гола, които отборът получи във вратата си бяха от засада.

Виктория се представя силно у дома си и вероятно може да измъкне нещо от този мач. По-вероятното обаче е гостите да постигнат още една победа.

Прогноза за: Виктория - Олимпик 0:1


Бетис - Севиля
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 20.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Почти изпадналият от испанския елит Бетис постигна изненадваща победа на терена на градския си съперник. Баптищао и Салва вкараха по едно попадение и крайното 2:0 дава комфортна преднина на Бетис преди реванша.

Във вътрешния шампионат „зелено-белите" постигнаха равенство при гостуването си на Елче, но това не помогна особено на тима, защото десет кръга преди края Бетис се намира на девет точки от спасителния бряг. Севиля от своя страна е седми в класирането на Примера дивисон и след като победиха с 4:1 Валядолид, андалусците са само на точка от топ 6.

Това е градско дерби, в което няма никакво значение кой на каква позиция се намира - може да станем свидетели на всякакъв резултат.

Прогноза за: Бетис - Севиля 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160