Тедеско: Трудно е да анализираме каквото и да е


Н. Гавазов

 Тедеско: Трудно е да анализираме каквото и да е

Старши -треньорът на белгийския национален отбор Доменико Тедеско говори за 1/8-финалите на Европейското първенство 2024, в които отборът му загуби от френския (0:1).

"Твърде малко време измина от последния съдийски сигнал. Допуснахме си автогол в самия край и сега е трудно да анализираме каквото и да било. Ще анализираме резултатите от Еврото през следващите няколко седмици. Кастелс игра брилянтно в този турнир. Той ни помогна в мача с Украйна и много повече. Неговото спасяване означаваше, че имаме възможност да играем тук днес. Кастелс е брилянтен вратар и голът, който допуснахме днес, не е по негова вина.

Видяхме, че французите имат проблеми в защита, когато се опитахме да вкараме топката зад тях. Те се защитаваха високо. Играхме с трима нападатели и искахме да използваме пространството, оставено от техните защитници. Това беше основната идея. В защита искахме да извадим техните крила от играта. Работи добре“, каза Тедеско, цитиран от пресслужбата на УЕФА.

Припомняме, че мачът от 1/8-финалите на Европейското първенство 2024, в който се срещнаха националните отбори на Франция и Белгия, завърши с победа на французите с резултат 1:0. Така французите се класираха за четвъртфиналите на турнира, където ще срещнат Португалия. Националният отбор на Белгия отпадна от Евро 2024 .

  Сподели
92