Чао, Джуд? УЕФА започна разследване на Белингам


Н. Гавазов

Чао, Джуд? УЕФА започна разследване на Белингам

Англия може да остане без Джуд Белингам за своя четвъртфинал на Евро 2024 срещу Швейцария.

21-годишният футболист бе ключова фигура за "Трите лъва" по време на турнира досега, отбелязвайки два от четирите гола на своя отбор, който се стреми към континентална слава.

Последният му удар беше един от най-драматичните в новата история на националния отбор на Англия, който изглеждаше на ръба на срамно отпадане в неделя срещу Словакия.

Вкарвайки третия си гол в състезанието, Иван Шранц даде преднина на словаците през първото полувреме и тя остана такава до края на редовното време, когато момчето от Бирмингам имаше решаващата дума.

Вероятно връщайки се към специален "план В“, за който Саутгейт спомена по-рано през седмицата, Англия изпълни далечно хвърляне, което бе насочено зад гърба на Белингам, който нанесе удар в стил "задна ножица", за да надиграе Мартин Дубравка и да прати топката в мрежата.

"Трите лъва" продължиха напред към четвъртфиналите благодарение на гол в продълженията на Хари Кейн, но наличността на героя от последните секунди на редовното време Белингам е поставена под съмнение.

След като отбеляза изравнителния гол по зашеметяващ начин, част от празника на 21-годишния футболист включваше жест към публиката, близо до посока към словашката пейка.

Сега, според португалското издание A Bola , Белингам може горещо да заплати за празненуването си и в резултат на това да пропусне двубоя в Швейцария.

Говори се, че звездата на Реал Мадрид може да получи наказание от един мач за своя жест, което означава, че той ще отсъства от мача в Дюселдорф в събота вечерта.

УЕФА публикува изявление, потвърждаващо, че "инспектор по етика и дисциплина ще проведе дисциплинарно разследване във връзка с потенциално нарушение на основните правила за прилично поведение от играча на Английската футболна асоциация Джуд Белингам, за което се твърди, че е станало в рамките на този мач“.

Дори с отбор, пълен с водещи световни таланти, едва ли има играчи от пейката, който е способен да замени Джуд.

Отсъствието на 21-годишния играч може да отвори вратата за Коул Палмър да започне първия си мач в голям турнир, след като досега впечатляваше само от пейката.

Фил Фодън може да бъде привлечен в ролята на напреднал халф, с която работи експертно за Манчестър Сити, позволявайки на Антъни Гордън или Еберечи Езе да започнат на левия фланг.

  Сподели
475