Португалия и Франция със зрелищен равен (видео)


И. Ангелов

Португалия и Франция със зрелищен равен (видео)

Португалия и Франция се срещнаха на "Пушкаш Арена" в последната среща от груповата фаза на Евро 2020. Днес двата отбора се разделиха при 2:2 с по два гола на Кристиано Роналдо и Карим Бензема, и така "петлите" останаха първи в класирането, "Селесао" е трети, Германия е втора след 2:2 с Унгария.

Португалия започна по-добре днес като владееше топката рано в мача. Първото голямо положение обаче бе за французите когато Погба изведе Мбапе сам срещу вратаря и Патрисио отрази удар в далечния ъгъл. В 27-ата минута Мутиньо центрира в полето и Данило игра с глава, след което беше боксиран от Лорис и това бе дузпа. Кристиано Роналдо реализира уверено за 1:0.

Точно преди почивката и Франция получи дузпа когато Мбапе се бутна и падна срещу Семедо, като решението изглеждаше пресилено, но Бензема реализира за 1:1.

В началото на второто полувреме Франция излезе агресивно и само след 2 минути игра Бензема вкара отново с нисък удар в гредата и мрежата след подаване на Погба - 2:1.

В 58-ата минута Португалия получи нова дузпа когато Роналдо опита да центрира и топката срещна ръката на Коунде. Капитанът на Селесао отново застана зад бялата точка и вкара за 2:2. 

В 68-ата минута феноменална изява на Патрисио остави домакините в мача когато удар от дистанция на Погба бе отразен от него в гредата, топката попадна в Гризман, и неговият удар също бе отразен от вратаря. 

Така в края на срещата тя остава в историята като единствената с 3 отсъдени дузпи на европейско първенство, като Франция стана първи отбор на Евро, допуснал два гола от дузпа. Кристиано Роналдо пък достигна до 109 гола в 176 мача с националния отбор, с което изравни рекорда за топ реализатор на националните отбори в историята, поставен от Али Даеи за Иран между 1993-2006 г. (149 мача). 

След групите Франция се изправя с Швейцария, докато Португалия ще мери сили с Белгия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
249