Швейцария ще започне с победа срещу Уелс


Н. Гавазов

Швейцария ще започне с победа срещу Уелс

Уелс - Швейцария
Стадион: "Олимпийски", Баку
Дата: 121.06.2021 г.
Час: 16:00 ч.
Съдия:

Със срещата Уелс- Швейцария ще бъде открита програмата на втория ден от Европейското първенство. Това ще е и втората среща от група А на турнира, в която са още съставите на Италия и Турция. С оглед на това, че "Скуадра Адзура" е сочена за фаворит сред тази четворка, победителят от утрешния мач на практика ще направи голяма крачка към следващата фаза на турнира, а евентуално равенство ще завърже интригата в квартета още след първия кръг.

Уелс дълго време се намираше в сянката на големия европейски футбол, но през последните години "драконите" накараха останалите отбори да се съобразяват с тях. Британците се класираха за финалите на Евро 2016, след това пропуснаха Мондиал 2018, но Бейл и компания зарадваха феновете си, спечелвайки правото да участват на финалите на Евро 2020. Това стана в група с Хърватия, Словакия, Унгария и Азербайджан, в която островитяните заеха второ място, на точка пред третия Словакия.

Уелс имаше успешна 2020-та година, спечелвайки 5 мача от общо осем и губейки само от Англия. 2021 година започна със загуба 3;1 от Белгия, но британците отговориха с победи над Чехия и Мексико. В приятелските срещи с Франция (1:3) и Албания (0:0) британците не успяха да се разпишат, но ако погледнем глобално, единствено Франция, Англия и Белгия победиха "драконите" в последните им 13 срещи.

Швейцария се класира за финалите на Евро 2020 като победител в група, в която се намираха още Дания, Ирландия, Грузия и Гибралтар. Интересното е, че скандинавците завършиха кампанията си без поражение, докато хората на Владимир Петкович претърпяха една загуба, но за сметка на това "часовникарите" записаха пет победи и заслужено изпревариха конкурента си с една точка. Що се отнася до формата на швейцарците, тя е повече от отлична - шест победи в шест мача, включително успехи над България в световните квалификации и над Финландия и САЩ.

Предполага се, че Уелс ще излезе със система 3-4-3, като Хари Уилсън най-вероятно ще играе фалшива деветка. Петкович ще заложи на схема 3-4-1-2 с Джердан Шакири зад двамата нападатели.

Швейцария спечели три от последните си четири мача срещу Уелс. Вероятно това е една от причините "часовникарите" да бъдат определяни като фаворит утре. Другото е по-големият треньорски опит на Петкович и по-голямата класа на швейцарските футболисти.

Въпреки това очакванията са за равностоен двубой, с предпазлива игра от страна на съперниците, малко голове и ако има победител, той ще спечели с марж от едно попадение.

Прогноза: Уелс - Швейцария 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швейцария (Владимир Петкович)
 
Сомер
   
Елведи
Аканджи
Шьор
Мбабу
Джака
Фройлер
Родригес
Шакири
Гавранович
Сеферович
Джеймс
Уилсън
Бейл
Норингтън-Дейвис
Морел
Рамзи
Робъртс
Дейвис
Родон
Мефън
   
Уорд
 
Уелс (Робърт Пейдж)

Обоснована прогноза: Уелс - Швейцария 0:1

  Сподели
519