Мърфи: Моуриньо се разочарова, че не може да тренира Ливърпул


Н. Гавазов

Мърфи: Моуриньо се разочарова, че не може да тренира Ливърпул

Бившият полузащитник на Ливърпул Дани Мърфи заяви, че Жозе Моуриньо е останал много разстроен, когато през 2004 година не е получил работа като мениджър на мърсисайдци. Както е известно, по това време Ливърпул търсеше наследник на Жерар Улие. Изборът на "червените" падна върху Рафаел Бенитес, а Моуриньо се отправи от Порто в Челси.

"Дали съм разстроен, че така и не успях да поиграя при Моуриньо? Колкото и да е странно, аз бях близо до това. Когато Ливърпул назначаваше Бенитес, те трябваше да направят избор между него и Моуриньо. Знам за този факт. Моуриньо много искаше да получи работата в Ливърпул. Но Ливърпул предпочете Бенитес, защото той току що бе спечелил титлата в Испания и Купата на УЕФА с Валенсия. Той се оказа по-надеждна фигура, отколкото Жозе, който имаше успех само в Португалия", заяви Мърфи.

"Знам, че Моуриньо остана много разочарован. Аз също бях дълбоко огорчен, защото Бенитес не се нуждаеше от моите услуги. Жалко, че на негово място не се оказа Моуриньо, защото може би щеше да ме запази", каза още бившият футболист.

 

  Сподели
137