Юнайтед започна с убедителна победа на гости (видео)


И. Ангелов

Юнайтед започна с убедителна победа на гости (видео)

Манчестър Юнайтед гостуваше на Борнемут в първата среща от новата кампания във Висшата лига на Англия. Днес на "Голдсендс Стейдиъм" в Дорсет "червените дяволи" успяха да победят своя домакин с 3:1 благодарение на голове от Хуан Мата, Уейн Рууни и Златан Ибрахимович. Адам Смит вкара за "черешките".

Първото полувреме не предложи много моменти пред двете врати, като след няколко половинчати положения, най-доброто пред Рууни, Хуан Мата успя да открие чрез късмет когато капитанът на домакините Саймън Франсис върна слабо за своя вратар, Мата прекъсна паса и стреля сам срещу Боруц, вратарят спаси, но топката отново попадна в играча на Юнайтед и той вкара на празна врата за 1:0.

След почивката гостите заиграха по-добре, като в 53-ата минута в една добра атака Рууни опита да спечели дузпа чрез симулация, но съдията отмина ситуацията. 5 минути след това обаче при едно центриране на Валенсия Марсиал опита да стреля, но насочи топката към главата на Рууни, който я отклони далеч от Боруц за 2:0.

В 64-ата минута Златан Ибрахимович направи резултата класически когато получи подаване от Марсиал и от позиция далеч от вратата стреля ниско далеч от Боруц за 3:0. След гола Грабан и Афобе се появиха за домакините на мястото на Айби и Уилсън. Те веднага имаха ефект, като Грабан изигра важна роля за гола в 69-ата минута, когато задържа топката и намери Смит за красив удар и 3:1. До края Юнайтед остана по-силен, а Ибрахимович се размина с това да вкара още веднъж. В последната минута от двубоя пък Давид Де Хеа спаси вратата си на два пъти с добри спасявания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
184