Лестър вкара четири и без Варди (видео)


И. Ангелов

Лестър вкара четири и без Варди (видео)

Лестър Сити продължава да впечатлява на върха във Висшата лига на Англия след като днес и без топ-реализатора си Джейми Варди тимът спечели с 4:0 срещу Суонзи Сити в срещата от поредния тридесет и пети кръг на първенството. По този начин "лисиците" излизат на 8 точки пред втория Тотнъм, но са с мач повече към момента.

Още в 10-ата минута след грешка на Ашли Уилямс Рияд Марес получи топката от него и той навлезе опасно срещу бранител, стреляйки до него и далеч от вратаря по земя за 1:0. Лестър продължи да залага на своя стил на контра-действия като Суонзи владееше повече топката без да създава опасности на противника освен при един удар от далеч на Сигурдсон.

Така в 30-ата минута Дринкуотър центрира добре от пряк-свободен удар в наказателното поле на главата на Леандро Юлоа, който направи резултата 2:0. Това доведе до две смени за Суонзи на почивката - Фер напусна за Палоски, а Раутлидж даде мястото си на Монтеро.

Това обаче не помогна изобщо на гостите, като в 60-ата минута Джефри Шлуп показа невероятна скорост по крилото, навлезе по диагонала и опита на два пъти да подаде за Юлоа, в крайна сметка успя и нападателят вкара от по-малко от метър с шпагат за 3:0.

В 85-ата минута крайният резултат бе оформен от появилият се преди минута Марк Олбрайтън, който завърши при разбъркване в наказателното поле след прекрасна игра на Грей по дясното крило - 4:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
136