Тинейджър прави история за Юнайтед срещу Арсенал


И. Ангелов

Тинейджър прави история за Юнайтед срещу Арсенал

Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 3:2 в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига днес, като за победата на два пъти реализира младият нападател на домакините от "Олд Трафорд" - Маркъс Рашфорд. Така той стана единственият играч в историята на Юнайтед, вкарал по 2 гола в дебюта и втория си мач за тима, който пък е дебют в елита на Англия. Младокът асистира и за третия гол на своите.

До средата на полувремето Юнайтед стоеше отбранително и се справяше с "артилеристите", но в 29-ата минута Маркъс Рашфорд се оказа на добра позиция да матира Петр Чех и да прати трибуните в екстаз за 1:0. Само 2 минути след това той удвои актива си когато при подаване от Джеси Лингард той завърши с глава за 2:0.

В 40-ата минута Дани Уелбек върна гол за гостите когато успя с глава да матира Де Хеа след подаване на Йозил. 

В 65-ата минута Рашфорд навлезе в наказателното поле на Арсенал, но срещу двама той върна топката за Ерера, който с удар извън наказателното поле успя да нацели бранител и да заблуди Чех за 3:1. Само 4 минути след това при добра атака на Арсенал Уелбек стреля и принуди Де Хеа да спасява, но при добавката добър удар направи Йозил за 3:2. До края отново Юнайтед имаше по-добрите възможности за попадение.

  Сподели
232