Хаман: Английските клубове доказват, че парите не са гаранция за успех


Н. Гавазов

Хаман: Английските клубове доказват, че парите не са гаранция за успех

Бившият полузащитник на Ливърпул, а сега експерт в Sky Germany Дитмар Хаман сподели мнение за евентуалните проблеми, с които може да се сблъска Висшата лига на Англия и призова Бундеслигата да не поема по английския път.

"Неправилно е да се смята, че в Германия само едни пари могат да доведат до успех. Английският футбол ще се сблъска с огромен проблем. Той се движи към криза. Ръстът на цените а телевизионните права през следващия сезон няма да отговарят на нивото на футбола. В това има заплаха за английските клубове. Дори увеличение на доходите от транслация на мачове с 20 милиона евро няма да повиши шансовете на Байерн за спечелване на Висшата лига. През последните пет години английските клубове са пример за това, че парите не са гаранция за успех", заяви Хаман.

"Трудно ми е да посоча пет звезди от топ 50 на най-добрите играчи в света. Това са Агуеро, Азар, Давид Силва, Йозил и Санчес. Суперзвездите играят на друго място. Англия трябва да послужи не като модел, а предупреждение, защото най-популярният спорт все повече губи връзка с хората. Гуардиола на английските стадиони ще се сблъска с атмосфера, която ще му напомни за Унтерхахинг", каза още немецът.

 

  Сподели
98