Арсенал успя да победи Нюкасъл (видео)


И. Ангелов

Арсенал успя да победи Нюкасъл (видео)

Лидерът в класирането на Висшата лига на Англия - Арсенал, прие Нюкасъл Юнайтед за срещата между двата тима от поредния двадесети кръг на първенството. Днес "артилеристите" бяха надиграни в по-голямата част от двубоя на "Емирейтс", но успяха да достигнат до гол и победа с 1:0 благодарение на Лоран Косчелни.

Нюкасъл започна отбранявайки се, но след като пое няколко атаки не позволи на противника си да стреля точно през първата част, като едновременно с това създаде няколко опасности за Петр Чех, който се намеси няколко пъти. Най-близо до гол бе Вайналдум, изведен сам срещу вратаря в края на полувремето.

Чех започна със спасяване и втората част, но веднага след това падна и добро положение пред Жиру, който с глава стреля опасно при центриране на Монреал. Мбемба бе близо до гол за гостите с удар с глава в 66-ата минута.

В 72-ата обаче при корнер от Йозил топката достигна до Жиру, който на два пъти се пребори да играе на втория етаж с нея, насочвайки я към Косчелни на добра позиция за удар от непосредствена близост и 1:0. До края Венгер подходи дефанзивно и съхрани резултата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
185