Юнайтед надви Уест Бром и запази нова суха мрежа


И. Ангелов

Юнайтед надви Уест Бром и запази нова суха мрежа

Манчестър Юнайтед продължи с доброто представяне в отбрана и не допусна попадение срещу Уест Бромич Албиън в срещата от дванадесетия кръг на Висшата лига на Англия, изиграна на "Олд Трафорд". Днес благодарение на попадения от Джеси Лингард и Хуан Мата "червените дяволи" победиха с 2:0.

До почивката не се случи нищо интересно - Юнайтед доминираше, а гостите се бранеха с 10 души зад топката и позволиха само на два пъти пропукване, но Мата и Марсиал не успяха да материализират добри положения.

В 52-ата минута при едно центриране на Марсиал топката бе избита от бранител в краката на Лингард на границата на наказателното поле, той овладя и фалцира кълбото далеч от вратаря за красив гол и 1:0. След това обаче Сайдо Берахино бе оставен непокрит при едно центриране и от непосредствена близост не успя да намери вратата с глава. Така Юнайтед продължи да контролира до края, а Ван Гаал даде дебют и на младия ляв бек от академията Камерън Бортуик-Джаксън, който замени Рохо в 75-ата минута.

В самия край на срещата Марсиал напредна в наказателното поле и бе повален като последен човек от МакАули, който бе изгонен. Отсъдената дузпа бе реализирана от Хуан Мата за крайното 2:0.

  Сподели
108